Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 30.09.2010. 11:44:49 

Pridružio se: 15.09.2008. 16:34:19
Godina: Apsolvent
Smer: ME
i_veske je napisao:
Danas sam bio u Master službi kako bih se informisao o rokovima, kako ispitnim tako i za predaju i odbranu master teze. I dobio sledeće informacije :

1. Poslednji ispitni rok je oktobarski, sa obrazloženjem da akademski kalendar predviđa 5 rokova, a da je prvi ispitni rok bio martovski, pa zatim majski, junski, septembarski i oktobarski.
2. Definitivni rok za završetak master studija bez obnavljanja godine je 17. januar 2011. i to da se do tog datuma odbrani master teza, a ne preda rad kako su do sada pričali (još jedan dokaz neorganizovanosti i davanja pogrešnih informacija). U najboljem mogućem slučaju "administrativni" deo koji prethodi odbrani master teze traje mesec i po dana. Podvlačim, kao što su i meni podvukli, u najboljem mogućem slučaju.
3. U slučaju obnavljanja godine, nije moguće polagati prenete ispite dok se ponovo ne odslušaju.

Da li je moguće da neko ovoliko nema obzira, pa su stavili da je prvi rok martovski, a 70% predavanja na master studijama ak. 09/10 su bila u martu, aprilu i maju? U mom slučaju (ISiT) 4 predmeta sam slušao posle 25. februara. Jedino su Baze II krenule krajem januara i to je tako realizovano da smo kroz konsultacije na red došli sa polaganjem tek za majski rok. Da ne pričam o tome kako ni sami ne znaju u kom periodu će biti održan određeni rok, pa smo tako za junski rok saznali datume ispita 5 dana pred početak samog roka. Ok možemo reći fakultet radi po "zakonu" po pitanju akademskog kalendara. A šta je sa žestoko okasnelim početkom školske godine ? Koji to zakon dozvoljava?

Uglavnom, da ne dužim i ne tupim. Interesuje me koliko se ljudi uklapa u ovakve planove fakulteta, odnosno da li će iko uspeti da ih ispoštuje ? Moje mišljenje je da smo, ako ništa drugo svi oštećeni za jedan ispitni rok, i da treba da tražimo nadoknadu martovskog roka u vidu novembarskog. Vaša mišljenja?

V.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.10.2010. 11:50:25 

Pridružio se: 18.01.2010. 13:17:08
Godina: Dipl.
Kolega,pisana je peticija za odobrenje jos jednog ispitnog roka,prosledjena je Dekanu i sada se ceka odgovor koji ce najverovarnije stici sledece nedelje....trebalo je da se skupi minimalno 50 potpisa,mi smo imali preko 80 tako da sada svi sa nestrpljenjem ocekujemo odgovor!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 16.10.2010. 17:14:50 

Pridružio se: 16.10.2010. 17:00:08
Godina: Padobranac
E Vekili,

I ja sam u istom sosu kao ti. I ja sam upisala 2008, obnovila jednom, da bih slucajno prije par mjeseci saynala da ne mogu opet obnavljati. Jos putujem iz Banja Luke.

Ovo je strasno. Kad to kazem ljudima koji su na master studijama na nekim drugim fakultetima, ne vjeruju mi.

Ne znam sta da radimo?!

Peticiju podrzavam i navijam za jos jedan rok.

Btw, kako prodje peticija?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 16.10.2010. 23:29:39 

Pridružio se: 26.04.2010. 00:33:26
Smer: IS
Nezvanično peticija je odobrena, ali dok se ne pojavi zvanična informacija kao da nije :) Poznajući koliko su ažurni verujem da že to biti u 5 sekundi do 12. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.10.2010. 10:06:22 

Pridružio se: 19.11.2009. 13:58:16
Peticija za smanjenje skolarine - FONPotpisivanje peticije svakim danom od 17:30-19:30 u FonFe-u. Takođe,zamolio bih sve da obaveste kolege nisu na FB vezano za peticiju, jer...imamo šanse da nam peticija prođe, što nam je svima u interesu.Dodatni termini ili eventualne promene biće objavljene.http://www.facebook.com/event.php?eid=152049644836857

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2