Započni novu temu Odgovori na temu  [ 103 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16.03.2010. 19:25:08 

Pridružio se: 16.03.2010. 19:20:23
Godina: I
Smer: IS
KOLEGE AJDE DA SE ORGANIZUJEMO DA SVI POTPISEMO PETICIJU PROTIV SVEGA OVOGA STO RADE.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.03.2010. 21:24:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.11.2002. 20:04:01
Godina: Dipl.
exult je napisao:
zar vi nemate 260 bodova sa osnovnih studija?
na masteru 30 dobijate po pisanju pristupnog i master rada, i ostaje vam 10 bodova za ispite. svaki ispit je po 6 bodova, sto bi znacilo da bi trebalod a polazete 1 ispit i 2/3 drugog, ili 1 ispit i po 16% od ostalih 4.. a kako nema smisla ponovo polagati iste ispite samo zato sto su profesori u obavezi da svake godine stancaju novu knjigu sa "izmenjenim poglavljima", prva opcija bi trebalo da bude maksimum koji treba da nadoknadite. frenki, ti sa dva polozena ispita prenesi 2 boda na doktorske studije :ljutko:

Da li neko moze da nam ovo potvrdi? U ovom fajlu http://master.fon.rs/download/2009/11/Olaksice.pdf lepo stoji da imamo 260 bodova sa osnovnih studija. Mislim da bi nas argument trebao da bude da upravo trazimo spisak predmeta i koliko bodova nosi koji ispit, i molim lepo. Da dopunimo do 300, sto znaci plafon 2 ispita i zdravo djaci...

Druga varijanta bi bila da nam odobre da uzmemo i predmete koji nisu na nasem studijskom programu (mada mislim da bi ovo bilo nelegalno, jer su dobili akreditacije i nema menjanja predmeta) pa da njih izjednacimo (npr projektovanje softvera = softverski proces), ali da sve u konacnom zbiru bude 3 priznata CELA, 2 za polaganje

update:
iz ovog dokumenta se vidi koliko koji ispit nosi bodova http://master.fon.rs/download/2009/11/K ... tepen1.pdf
ovo su bodovi za ISiT, sami vidite za UK
pristupi rad = 6 bodova
master rad = 18 bodova
baze podataka 2 (obavezan) = 6 bodova

sve ukupno 30 bodova
znaci, nedostaje mi jos 10 bodova za 300 i za master diplomu.
Ja ne planiram da dajem jos 3-4 ispita treba mi 10 bodova (6 na osnovu PIS-a, tj fizicko projektovanje + 4 bilo sta ostalo)
matematika je jasna, ako gresim ispravite me?

update 2:
iako se ovo kosi sa onim sto su nam prvo rekli pre upisa, moglo bi da bude prihvatljivo resenje, tj polaze se 2, 2.5 ispita najvise, i to je manje vise to

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.03.2010. 22:16:45 

Pridružio se: 03.01.2002. 02:15:30
Ovo je pismo koje je danas poslato nacelniku i sekretaru Odeljenja za inspekcijske poslove Ministarstva prosvete, koje je, izmedju ostalog, zaduzeno da prati rad visokoobrazovnih ustanova i sprovodjenje Zakona o visokom obrazovanju.

Pored ovog pisma, poslato je jos nekoliko pisama slicne sadrzine na adrese nekih medijskih kuca.

Borba se nastavlja i necemo odustati dok ne ispune sve ono sto su obecali! Dosta lazi i prevara na FON-u!

Citiraj:
Poštovani,

Obraćamo Vam se u vezi problema koji imaju studenti koji su upisali postdiplomske (master) studije na Fakultetu organizacionih nauka, u Beogradu, školske 2009/2010 godine.

Pre upisa je objavljen dokument na zvaničnom sajtu Fakulteta organizacionih nauka, u kojem je stajalo da studenti koji su završili osnovne akademske studije na Fakultetu organizacionih nauka, po starom nastavnom planu i programu (upisani pre 2004.) ostvaruju pravo usaglašavanja programa, i da diploma ovih studenata odlukom Nastavno naučnog veća FONa nosi 260 ESPB. U daljem tekstu se nalazi tabela predmeta, u kojoj se precizira kojih se predmeta sa postdiplomskih studija student može osloboditi, ukoliko je položio odgovarajući predmet na osnovnim studijama.

Problem nastaje 15. marta ove godine, kada nam uprava fakulteta saopštava da nećemo moći da se oslobodimo kompletnih ispita, kao što je objavljeno na sajtu fakulteta pre upisa, nego samo delimično svakog od navedenih ispita, tj. (40-60%).

Dekan u obraćanju studentima priznaje da je došlo do greške i izjavljuje (pred nekoliko desetina svedoka) da će svima, kojima ne odgovaraju novi uslovi novac biti vraćen. Naravno, suvišno je napominjati da nama niko ne može da vrati izgubljeno vreme i uloženi trud, i da se posle svega osećamo prevareno i obmanuto.

Naše pitanje je da li je ovom, naknadnom promenom uslova studiranja, prekršen Zakon o visokom obrazovanju ili neki drugi zakon, koji pokriva oblast javnog informisanja, jer je fakultet, u vreme upisa, obmanuo studente netačnim informacijama o uslovima studiranja, i naknadno promenio uslove, na štetu studenata.

Ovo je dokument koji je objavljen na sajtu fakulteta u vreme upisa:

http://master.fon.rs/download/2009/11/Olaksice.pdf

Ovo je dokument koji je objavljen pre nekoliko dana, u kojem se studenti pozivaju na konsultacije u vezi priznavanja DELA ispita. Na tim konsultacijama nam je saopšteno da se ne možemo osloboditi kompletnih ispita, nego samo delova ispita.

http://master.fon.rs/download/2010/03/K ... jeSite.pdf

Imajući u vidu da su, na osnovu autentičnog tumačenja zakona Narodne skupštine Republike Srbije, lica koja su stekla VII-1 stepen stručne spreme po svim pravima izjednačena sa licima koja steknu naziv master, ovakvo ponašanje fakulteta deluje još nelogičnije i urušava ugled celog Beogradskog univerziteta.

Hvala unapred, i nadamo se brzom odgovoru.

Studenti FON-a

I cant get no relief

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.03.2010. 22:28:40 

Pridružio se: 16.03.2010. 22:19:01
Svaka čast kolega! Konačno nešto konkretno :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.03.2010. 22:54:31 

@BFG

Pristupni rad nosi 8 bodova, strucna praksa 4, predmeti po 6 poena i master rad 18.

I cant get no relief

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 01:12:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
Smer: ME
haos! sad kao smisljaju nacine da se izvuku a opet preko ledja studenata

a sta je sa svim onim studentima koji su upisali master predhodne 2 godine, dobijali po jedan seminarski i master diplomu? zasto sto su tada gledali samo kako da uzmu pare u svoj toj trci, da slucajno neki evric ne propuste, kao i uvijek. upisni rok trajao do maja mjeseca!! nije ih briga za studente. zasto bi neko imao beneficije samo zato sto je generacija ispred nas? ne kapiram.
kako to moze biti prepusteno profesorima pojedinacno da odlucuju? kao oni su odjednom odlucili da promjene program za taj ispit - uveli su jos jedan projekat, seminarski ili slicnu glupost i sad mi odjednom ne ispunjavamo uslove. gluposti!

meni ce ja se nadam biti priznata ta 3 ispita, predala sam prijave, ali iskreno nista me ne bi iznenadilo, da se u nekom momentu predomisle. u svakom slucaju uz vas sam.

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 08:31:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.11.2002. 20:04:01
Black je napisao:
Pristupni rad nosi 8 bodova, strucna praksa 4, predmeti po 6 poena i master rad 18.

to je to, priznavali ne priznavali nama nedostaje po otprilike 2 ispita da se zavrsi sve. I molim lepo

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 09:22:49 

Pridružio se: 18.11.2006. 21:36:11
Dobila sam mail od prof. Dragane Becejski koja kaze da se do sad priznavanje ispita obavljalo u Master sluzbi i da su ona i prof. Marijanovic tek u sali 106 videli da izjednacenje ispita.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 11:25:51 

Pridružio se: 24.02.2010. 19:37:10
Smer: ME
Sta je sa ljudima koji su zavrsili FON po novom nastavnom planu i programu. Mi smo u cetvroj godini imali izborne predmete za koje su nam rekli da ce se vaziti na masteru. Elem, posto po novom programu alternativni ispiti prve godine su sociologija i psihologija organizacije, fakultet je dozvolio svim studentima koji su polozila ova dva predmeta, da na kontu jednog upisu u indeks kao polozeni neki izborni predmet sa cetvrte godine. Tako da ste imali situaciju da neko 10 iz sociologije upise kao 10 iz Multimedijalnih komunikacija, samo zato sto smo u tom momentu imali ispit viska. I sad mi kazu da Multiprojektno upravljanje koje sam na osnovnim studijama polozio i dobio 10, moram da polazem ponovo, samo zato sto sam "novi program".

Ne razumem :aaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 15:27:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.03.2005. 13:25:30
Godina: IV
@Black

Svaka cast za pismo!

Kilo

BLOODHOUND GANG

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 17:31:42 

Pridružio se: 11.11.2009. 15:15:10
Gde mogu da nadjem onaj spisak predmeta po modulima?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 17:51:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2005. 00:09:51
Stigao je mail od profesorke Becejski-Vujaklija da priznaju PIS kao fizicko projektovanje informacionih sistema u izabranom softverskom okruzenju. Stvarno, sve pohvale za tu katedru!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 18:11:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
to su jos u ponedeljak rekli. problem je sto su predavanja iz predmeta koji drzi profesorka vec bila tako da nam preostaje ili da menjamo taj ispit ili da se nadamo da ce ponovo drzati predavanja.

Laughter, Laughter, laughing at my cries

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 18:38:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.01.2005. 15:59:59
Pera_kojot_genije je napisao:
Stigao je mail od profesorke Becejski-Vujaklija da priznaju PIS kao fizicko projektovanje informacionih sistema u izabranom softverskom okruzenju. Stvarno, sve pohvale za tu katedru!

Pa da ali to je rešenje samo za deo studenata..koji nisu iz G2 grupe izbornih predmeta uzeli "Izabrana poglavlja iz IS"! Ja sam uzeo baš taj ispit, koji mi je jedini juče priznat! A i Fizičko projektovanje je u G2! Tako da ne mogu da iskoristim PIS! A ima nas dosta takvih!

Mora da se nadje neko rešenje da se svi studenti svedu na najviše dva ispita polaganja!!!!

STUPID IS STUPID DOES

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.03.2010. 18:52:37 
Korisnikov avatar

Nego, ljudi ajmo nešto konkretno...

U Petak treba da objave taj famozni raspored za KONSULTACIJE...verovatno će s' obzirom na iskustvo te konsultacije biti baš u Petak...tako da se moramo dogovoriti u ova dva dana, obavestiti naše kolege koje nisu, trenutno, ovde na forumu....

Ajde da se okupimo ispred Fona pre početka konsultacija i da niko ne ulazi dok ne bude zadovoljeno da svi polažemo najviše 2 ispita! Jedino tada ćemo se SVI osećati dostojno, s' obzirom na završene osnovne studije na ovom fakultetu, gde smo položili 42 ispita, 10 dvosemestralnih!!!

Mora nas biti što više...nek' svako javi kolegama za koje zna da su na masteru!!!

P.S. @Black svaka čast!

STUPID IS STUPID DOES

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2010. 13:30:11 

Pridružio se: 16.03.2010. 09:54:13
Svaka cast što su se profesorka Bečejski i profesor Marjanović dogovorili oko PIS-a. Bar neko ima obraza da održi reč fakulteta!

U petak, slažem se sa Bob Marley, ne odustajemo dok svi ne ispostuju dogovor!

Ima rešenja kad se ljudi dogovore, evo gore navedeni profesori su pokazali, da to uopšte nije teško uz malo volje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2010. 15:11:26 

Ne verujem da ce konsultacije biti zakazane za petak, jer ipak ne mogu da postave obavestenje za isti dan.

I cant get no relief

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2010. 17:16:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2003. 14:12:30
Blejz je napisao:
Svaka cast što su se profesorka Bečejski i profesor Marjanović dogovorili oko PIS-a. Bar neko ima obraza da održi reč fakulteta!

Jesu se dogovorili, ali ne onako kako je trebalo. Trebalo je da priznaju Upravljanje razvojem informacionih sistema (http://master.fon.rs/download/2009/11/Olaksice.pdf), a ne Fizičko projektovanje IS u izabranom softverskom okruženju. Ovako su oštećeni ljudi sa smera IT menadžment (http://master.fon.rs/download/2009/10/Informacioni%20sistemi%20i%20tehnologije.pdf) jer moraju da polažu još jedan predmet više.

:udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2010. 21:20:14 
Korisnikov avatar

@linea

Baš to sam rekao...to za PIS nije rešenje za sve!

STUPID IS STUPID DOES

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 08:05:40 

Kolege informacija od sinoc iz master sluzbe je da ce nam priznati onoliko ispita koliko je trebalo, pre ove frke 15.03.2010. Rekli su da ce za svakog studenta napraviti kombinaciju. Oni ce pronaci koje ispite ce nam priznati. Nista se nece dodatno naplacivati. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 09:14:39 

Pridružio se: 16.04.2003. 12:03:15
Јеси ли сигурна? У данашњем обавештењу о додатним консултацијама http://master.fon.rs/download/2010/03/Raspored%20konsultacijaSITE.pdf и даље пише признавање ДЕЛА ИСПИТА. Јако је сумњиво и то што су нас раздвојили по данима, сатима, а богами и минутима, што оставља простор за:
А) 15-о минутно убеђивање како је то све за наше добро,
Б) рачунање на студентску неслогу (Типа: Али, колеге пре вас су пристале на то),
В) избегавање заједничке акције студената!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 09:33:34 

Tako su mi rekli. Valjda nas nece opet prevariti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 09:44:54 

Pridružio se: 16.03.2010. 09:54:13
I mene plaši ovo razdvajanje, tako ce nas lakse slomiti.

Kolege, molim vas da ne pristajete na kompromise!

Neka ispostuju uslove koje su sami propisali, a kako ce se oko toga dogovoriti to je njihov problem. Toliko toga je petljano na tom fakultetu, a sad ne daju ono sto su sami servirali.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 09:48:57 

Pridružio se: 22.01.2005. 11:02:13
Ljudi ovo je tacno ono sto sam i mislio da ce da bude, svi pojedinacno bez ikakvog obavestenja o tome kako ce se ispiti priznavati. Nama nije bilo potrebno da pojedinacno sedimo sa profesorima nego da nam se priznaju ispiti. Ovako misle da ce pojedinacno sa ljudima proci lakse i da ce uspeti da nas ubede. Prve konsultacije su u ponedeljak u 16h, sta ako neko tad radi? Mozda bi bilo najbolje da se tad okupimo svi ispred fakulteta?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2010. 10:11:03 

I meni je ovo jako sumnjivo. Nadam se da je informacija koju je dobila koleginica Iva tacna, ali moramo biti oprezni, i pridruzujem se apelu da niko ne pristane ni na sta manje od onoga sto je uprava obecala u vreme upisa.

I cant get no relief

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 103 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća