Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 01:59:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2004. 00:05:16
Godina: Dipl.
Smer: ME
Tix je napisao:
jeco a ispiti koje ce nam upisati, tj oni koje smo vec imali na osnovnim studijama da li se i oni placaju?

EJ, koleginice kamiondzino (ma koliko rogobatno zvuchalo) :P , jes' da nisam Jeca, al' valjda neces da se ljutis da ti odgovorim? ;) Dakle, naravno da se NE placaju ispiti koji ce ti se rachunati, barem je tako bilo proshle godine, a bice i ove...

@aaa11: Pa, vidi, konkurencija moze da bude bash opasna ako za razliku od proshle godine ne postoje bodovi za srodnost fakulteta (a koliko ja znam NE postoje)!? :udri: Mislim, bez imalo nipodashtavanja ichijeg zvanja, eto nekoga sa sega-mega i slichnih faxova sa prosekom 9 koma neshto, a vi (mi) shto ste se patili sa statistikama, operacionim istrazivanjima, investicijama i projektima, teorijom sistema, projektovanjem organizacije i slichno, pa ko vas je terao???

@Marija NS: Nemoj devojko, amana ti Boga, na Brankov most, pored toliko lepih mostova u Novom Sadu... ;) ;) ;)

@Tix: Ma, sta ti vise hoces, kamiondzino jedna??? :lol: :lol: :lol: Pa pakovanje shibica, malo benzina, upaljach, parche papira i lupa i adekvatan ugao sunchevih zraka, etc, mnogo je nachina da se upali kompijuter... :D

LM, ja se lichno ni najmanje ne bih tripovao oko toga ko ce sve da dobije diplomu mastera sa FON-a, jer svaki iole ozbiljan poslodavac ce prvo da pogleda gde je ko i kako zavrshio osnovne studije, pa tek onda da gleda zvanje tamo nekog mastera... A ljudi koje su imali kesha za skolarine na sega-mega fakultetima, sasvim sigurno imaju vec obezbedjena radna mesta, tako da ne vidim da su uopshte konkurencija nama sa drzavnih fakulteta!!!

Medjutim, de facto, je tuzno to sto ce ljudi sa enormno visokim prosekom sa drugih (uglavnom laksih) skola uleteti na budzet, iskljuchivo zbog proseka ocena, a neki FON-ovci nece, jer su pitanja na prijemnom ispitu pravljena, pa otprilike, za polu-pismene!? Mislim, stavite junaci jedan najprostiji moguci zadatak na prijemnom iz simplexa, transporta, PERT-a, intervala poverenja, ili bilo sta slichno od ozbiljnih predmeta na FON-u, i nagnajte :lol: mu jedno 10-ak poena, pa da vidimo ko je gde i shta je!!!

LM, juche u sluzbi za master jurim neke papire za odbranu master rada (naravno, iskljuchivo posle 16h, jer je Marinu savrsheno bash briga odakle si, kad imash prevoz da se vratish kuci, da li ce ti u medjuvremenu mentor otici sa faxa i slichno), i slusham ljude ispred master sluzbe kako komentarishu kojeshta... Ubedljivo najjachi komentar mi je bio od strane nekog lika (NIKADA necu reci "kolege", jer to i nismo i nikada necemo biti, bez obzira na zavrshen master na istom faxu), koji izmedju ostalog kaze: "Eto, ja sam zavrshio mega-trend, i planiram da upishem informacione sisteme...." Neka shvati kako god ko hoce, ali mene lichno DUSHA BOLI :( shto necu biti tu kada se prvi put bude susreo sa Sinishom Vlajicem... :lol: :lol: :lol:

I konachno, sad svi mi koji smo upisali master proshle godine treba da izadjemo na ulice i da pravimo neke demonstracije jer proshle godine budzeta nije bilo (dobro, ja sam bio u 30 najboljih koji su dobili stipendiju faxa, ali bi opet izashao na ulicu da podrzim kolege)!!! Znachi, ti ljudi su jednostavno diskriminisani zato sto su upisivali master 2008. godine, da su iskulirali godinu dana mogli bi (realno) da se nadaju budzetu??? Eh, Srbijo... :((

Najzad, moderatori, Veliki strumpfe, ogranichite vishe broj karaktera po jednom postu, ja bih ovako mogao do ujutru!!! :P

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 08:38:44 

Pridružio se: 19.11.2009. 10:25:27
Smer: IS
@vazquez
Nimalo nisam spokojna sto se tice konkurencije, apsolutno sam svesna da ce svi biti izuzetni studenti sa "sega-mega " fakulteta, ali i da pretpostavimo da prijemni bude laksi (kao prethodnih godina), kako i tako nesto moze uraditi neko ko ne zna da upali komp, ili da klikne par puta nakon sto upise svoje ime i prezime??? Pa takav lik mora da ode u minus sa poenima. Ja se samo nadam da ce ove godine prijemni biti malo normalniji, da moze da koliko toliko diferencira fonovce i ostale...... jer bude li kao prosle godine, postade fon -mega fon!!!!!

Inace, imam jednu nedoumicu. Kad sam predavala dokumenta, rekli su mi da, ukoliko ne bude mesta na smeru za koji konkurises, imas prava da biras sledeci gde kvota nije popunjena. E sad, sta ako se neko npr nadje u okviru onih 189 (znaci, budzet), ali nema mesta na IS, jer bi bio 73, a on hoce bas IS. Mora da bira npr menadzment. Ali zato neko ko je 190ti i sa fon-a je, dobija stipendiju faxa i moze da bira smer, i on, naravno, ima manje poena od onog prvog, ali ode on na IS, a onaj prvi ode na ME.......???? Valjda ste skapirali sta hocu da kazem....... kazite da nisam dobro shvatila?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 09:19:13 

vazquez je napisao:
Neka shvati kako god ko hoce, ali mene lichno DUSHA BOLI :( shto necu biti tu kada se prvi put bude susreo sa Sinishom Vlajicem... :lol: :lol: :lol:

:jeah: :jeah: :jeah: nista manje zanimljiva situacija ne bi bila sa Sladjkom tj Babarogicem :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 10:10:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
^^ ne postoji globalna lista, nego lista po studijskim programima. ako ne upise is, to znaci da je 171 na tom studijskom programu, ali mozda po broju bodova tek 300-i na menadzmentu, a mozda 20-ti na kvalitetu, i tako dalje.. tek kad se izdele budzeti za svaki studijski program, ponaosob, se mogu rangirati oni "ispod crte" sa svih programa, od kojih 20 dobija fonovu stipendiju. necu ni da nagadjam gde bi taj tvoj imaginarni student upao. jel ti sa ovakvim predznanjem iz matematike ides na prijemni? :P

inace, sto se tice studenata sa privatnih fakulteta.. meni jedna stvar nije jasna. ja da mi da neko sada da polazem 300 strana iz opste medicine, pa sve da je ucim i godinu dana, nikad ne bi mogla da uradim prijemni bolje od studenta medicine. a to iz razloga sto ne mogu da ucim toliko nabacanih pojmova napamet, bez imalo razumevanja (a razumevanje bi mi ocigledno falilo). secam se kad sam bila prva godina na fonu, i kad sam krenula da ucim i matematiku, i ekonomiju, proucavanje rada, sta li je ono sve bilo.. elem, skup razlicitih oblasti o kojima nisam nista znala. ta prva godina mi je bila najteza u celokupnom 16ogodisnjem skolovanju, upravo zato sto sam kretala od nule, i nisam znala sta i kako da ucim. sada logicno, kad citam ovaj leksikon, znam i vise nego sto pise tamo, a ti iz razloga sto sam sve te ispite polozila. a sto se tice proseka, ne znam odakle tolika ubedjenost da svi sa privatnih imaju 9 i 10, iz mog iskustva to je upravo suprotno. vecina studenata koje vi opisujete nema ambicije za ucenjem i studiranjem, i nesto sumnjam da nabija prosek. znam par takvih o kojima pricate, i imaju prosek 6 na singidunumu. a znam i par koji su se solidno cimali i ucili, imaju prosek oko 8. ne znam da li vam ova info ista znaci :D al nije ni bitno. htela sam reci, da je pogresno pretpostaviti da je njima zapravo >lakse< da upisu master nego fonovcima. a moram i da dodam, da skoro sve fonovce koje ja znam (a to je mozda do mog izbora ljudi koje cu da poznajem) imaju odlicne proseke.

stvarno, gde je taj moderator kad vam treba :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 10:24:10 

Exult, nisi me dobro razumeo/la, procitaj jos jednom sta pise. Jasno mi je da moraju da se izdele prvo budzeti za sve smerove, i naravno da ako neko bude 171 ne moze da upise is. Ali ako mu zapadne ta 73. pozicija, znaci moze da uzme budzet na nekom drugom smeru, ili da ode na is sa 150 000! Znaci, nece ga pustiti na zeljeni smer ako ne plati, tu je budzet popunjen, a ima budzeta na ostalim, a ovaj ispod crte sa stipendijom samo pokaze prstom i upisuje zeljeni smer.....?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 10:41:02 
Korisnikov avatar

ako mu zapadne 73. pozicija, moze da kalkulise da li bi dobio fonovu stipendiju, ukoliko je u pitanju fonovac. odnosno, da vidi koliko je jos studenata ispod crte na svim smerovima, i koliko bodova imaju, i da li se on uklapa u tih 20. ukoliko nije fonovac, ili da ode na men. na budzet, ili da ostane na is-u i plati.

ne razumem sada tvoju dilemu? cak i ako moze da bude na budzetu na drugom smeru, ali ne i na svom, on ima pravo na fonovu stipendiju, ukoliko ispunjava uslove za nju.

i odgovor je da, ukoliko fonovac van regularnog budzeta ima manje bodova od nekog sa drugog fakulteta, dobice >>>fonovu<<< stipendiju. taj budzet finansira fon, po preporuci ministarstva prosvete, iz svog budzeta, ne iz drzavnog.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 10:51:19 

Citiraj:
cak i ako moze da bude na budzetu na drugom smeru, ali ne i na svom, on ima pravo na fonovu stipendiju, ukoliko ispunjava uslove za nju.

to je sustina mog pitanja bila. Razumele smo se na kraju........

Citiraj:
a moram i da dodam, da skoro sve fonovce koje ja znam (a to je mozda do mog izbora ljudi koje cu da poznajem) imaju odlicne proseke.

Nije valjda da kao osnovni kriterijum izbora prijatelja uzimas njihov prosek? :zbun: :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 11:07:46 
Korisnikov avatar

:aaa: ne, nego sam htela reci da to mozda nije reprezentativan uzorak, nego da se 'zalomilo' da znam samo dobre studente. :srba:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 11:59:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2003. 14:12:30
Evo konacno informacije za "starije"
http://master.fon.rs/download/2009/11/FON%20stari%20NPP.pdf

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 12:04:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2003. 19:52:31
Smer: UK
Sta im znaci "menadzement i organizacija - izabrana poglavlja" koji se kompenzuje sa Osnovima organizacije i Projektovanjem organizacije sa starog programa?

Da li to 2 ispita sa osnovnih studija "zamenjuju" samo neka poglavlja jednog ispita na masteru?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 12:59:26 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.02.2003. 23:09:57
E sad sam stavrno ^%$#^#^#^#@#&*^&()#^#^

ZAR JE MOGUCE DA JE SMER ISIT SLICNIJI MENADZMENTU I OSTALIMA, NEGO SOFTVERSKOM INZENJERSTVU?!!!!

Pogledajte moju listu podudaranja:
ISIT - 4/5 (ili 3/5)
MEN - 5/5 ?????
OPER - 5/5
DHN - 3/5
ELEK - 4/5
SOF - 0/5 ???? (gledali su samo izborne)

Pa ovo stvarno nema smisla!?

Par pitanja:
1. Tamo u zagradi pise {1-5} sto znaci da iako imamo polozeno 5/5 ispita, jel to znaci da ipak MORAMO da polazemo jedan?
2. Ovaj ispit: Seminarski rad iz informacionih sistema-izborni je sta:
a)Informacioni sistemi preduzeca-izborni ili
b)Informacioni sistemi-seminar
(oba su izborna)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 13:04:45 
Moderator
Korisnikov avatar

iwa je napisao:
Sta im znaci "menadzement i organizacija - izabrana poglavlja" koji se kompenzuje sa Osnovima organizacije i Projektovanjem organizacije sa starog programa?

Da li to 2 ispita sa osnovnih studija "zamenjuju" samo neka poglavlja jednog ispita na masteru?

S obzirom da pise Osnovima organizacije i Projektovanjem organizacije, rekla bih da.

Jos jedno pitanje:
- Da li se taj {1-5} ispit uzima bilo koji sa modula ili mora obavezni ispit?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 13:11:46 
Korisnikov avatar

jelenam je napisao:
E sad sam stavrno ^%$#^#^#^#@#&*^&()#^#^

ZAR JE MOGUCE DA JE SMER ISIT SLICNIJI MENADZMENTU I OSTALIMA, NEGO SOFTVERSKOM INZENJERSTVU?!!!!

Pogledajte moju listu podudaranja:
ISIT - 4/5 (ili 3/5)
MEN - 5/5 ?????
OPER - 5/5
DHN - 3/5
ELEK - 4/5
SOF - 0/5 ???? (gledali su samo izborne)

Ali pazi, nisu ti svi ispiti na menadzmentu koji se podudaraju, na jednom modulu... Izaberi odredjeni modul, pa ces onda videti koliko ispita stvarno imas, ako me razumes...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 13:15:24 
Moderator
Korisnikov avatar

Znam sta hoces da kazes, vec sam proverila za ISiT :)

Definitivno za ISiT su 3/5, znaci vecina ce imati 2 ispita da polaze (zbog ovih obaveznih).

Poslednji put menjao jelenam dana 20.11.2009. 13:48:56, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 13:20:34 
Korisnikov avatar

pa ako obavezni ispit kompenzujes sa nekim sa osnovnih studija, onda bilo koji, zar ne?

i sve i da imas 5/5, moras jedan da polazes.. ili makar da das pare :fokus:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 13:21:33 
Korisnikov avatar

super. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 13:25:34 
Moderator
Korisnikov avatar

exult je napisao:
pa ako obavezni ispit kompenzujes sa nekim sa osnovnih studija, onda bilo koji, zar ne?

Imas 2 obavezna koliko sam ja shvatila. A sta ako se ne kompenzuje nijedan obavezan, a imas polozen 4 izborna? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 13:30:03 
Korisnikov avatar

pa da, za is su 2 obavezna i 3 izborna. u svakom slucaju, ti ces morati da imas istu strukturu -> obavezni + izborni. ukoliko kompenzujes samo izborne, onda ti preostane da polozis obavezne, i obrnuto. ne mozes izabrati samo 5 izbornih, ni ti sa starog programa, niti mi ostali. ne znam, makar je meni tako logicno. mada u tom slucaju ispade da vi iako imate polozenih 4/5 sa mastera, ni jedan nije obavezan, pa vam opet ostaje da polazete te obavezne :zbun: mislim da su na to misilli kada su delili informacije > polagace se 1-2 predmeta za stari program

mada ti si baze morala na is-u sve jedno da polazes. a za ovaj drugi vec ne znam

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 13:36:07 
Moderator
Korisnikov avatar

Hvala ti, nazalost tako i ja mislim da ce da bude.

Ova 2 obavezna na ISiT niko nema polozeno (tako da niko nema samo 1 da polaze), jer se oni ne kompenzuju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 14:14:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2003. 14:12:30
Fakultet je lepo sracunao da od nas "starih" uzme po 90 000 din

30 000 (skolarina) + 15 000 (ispit) + 15 000 (ispit) + 20 000 (master rad) + 8 000 (pristupni rad) + 1 500 (radne sveske) + 1 200 (indeks i obrasci) = 90 700 din

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 14:54:00 

Pridružio se: 22.11.2003. 08:38:26
jelenam je napisao:
...
2. Ovaj ispit: Seminarski rad iz informacionih sistema-izborni je sta:
a)Informacioni sistemi preduzeca-izborni ili
b)Informacioni sistemi-seminar
(oba su izborna)

To je Informacioni sistemi-seminar

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.11.2009. 17:06:49 

Pridružio se: 26.04.2005. 23:12:21
Imam pitanje za kolege koji se prijavljuju na smer Elektronsko poslovanje...

Posto u uputstvu pise da moramo da se prijavimo na neki smer i Elektronsko poslovanje, tj moramo da imamo 2 prijave na konkurs, a i troskovi su dupli, da li to znaci da u online prijavi moram da se prijavim za npr ISiT i Elektronsko, naravno pod istim nalogom? Ili samo na jedna prijava na Elektronsko?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 17:57:50 
Korisnikov avatar

u dokumentu stoji ovako:

Citiraj:
Prilikom prijave na konkurs kandidat se prijavljuje za jedan studijski program. Jedino u slučaju da kandidat želi da konkuriše za upis studijskog programa Elektronsko poslovanje i upravljanje sistemima i nekog od sledećih studijskih programa: Informacioni sistemi i tehnologije, Operaciona istraživanja i računarska statistika, Softversko inženjerstvo i računarske nauke, Menadžment i organizacija, Menadžment (društveno humanističke nauke),Upravljanje kvalitetom, Inženjerski i operacioni, prijavljuje se dva puta i plaća dva puta troškove prijave na konkurs i sprovođenja prijemnog ispita.

dakle, NE moras da se prijavis, ali ukoliko ZELIS, prijavljujes i placas 2x.

ostali se prijavljuju iskljucivo za jedan studijski program, a ukoliko tu ne upadnu, a ima mesta negde drugde, idu tamo i ne placaju nista. vi sa elektronskog se prijavljujete samo za elektronsko poslovanje, i ako tu ne upadnete, to vam je to. e u tom slucaju, onaj ko ZELI moze se prijaviti i na neki drugi studijski program, i pri tom ponovo placa troskove polaganja prijemnog (logicno, jer ima dva prijemna ispita), i u tom slucaju, ako ne upadne na elektronsko, ima pravo da bira dalje.

a inace, sad sam skontala ovo
Citiraj:
1.4 Da bi kandidat stekao pravo upisa mora da u zbiru ostvari najmanje 51 bod i od toga najmanje 6 na kvalifikacionom testu.

ako je 40 max broj bodova od proseka, i 6 obaveznih, zar nije to u skoru 46 bodova, a kako je minimum onda 51? tj, obrnuto, ukoliko je obavezan minimum 51 bod, kako to da je dovoljno samo 6 bodova sa prijemnog :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 18:15:19 

Pridružio se: 08.09.2009. 16:53:54
mislili su na 6 tacnih odgovora. svaki tacan je 2 boda. 30 pitanja i mozes imati max 60 bodova na prijemnom

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.11.2009. 18:17:16 

Pridružio se: 08.09.2009. 16:53:54
osim za elektronsko. tu je 28 pitanja na zaokruzivanje i dva zadatka. tako da ne znam kako se to boduje :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 50  Sledeća