Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 18:43:45 

Pridružio se: 06.11.2007. 13:34:08
Godina: Padobranac
Smer: ME
Dobro de, necemo da se cenkamo za dve osobe! :) Ionako sam rekao da bih voleo da nisam u pravu!

A to sto nam sve pobeze, e to je druga prica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 18:44:07 

Pridružio se: 21.02.2006. 15:10:11
Godina: Dipl.
kobac je napisao:
Vladice - zivot je tezak i nerazumljiv...
Posebno kad se ne uklapas ni u sta... zar nisi naucio (na FONu) da mora da se bude fleksibilan ;) samo onda mozes nesto i da ulovis (a i verovatno manje zulja) ;)
...veruj mi :)
btw, nije li zastrasujuce da samo kobac misli na tebe?

Rade - zivot je, kao sto vidis, i tezak i surov...
;)
pobegose nam cicamace, mace i pilici...

kobac,

da bi se bolje razumele neke stvari, covek treba da zna jos neke aspekte toga.
za sada ti aspekti nisu za forum. ZA SADA.
lepo je sto mislis na mene. bolje misli na to kako ces da ocerupas ono pile koje se batrga po Novostima i unosi dodatni nemir u ovu pricu oko upisa mastera.

Uzgred, imas li onaj cenovnik za nas fonovce.
aj, dobaci ga ako imas

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 18:47:53 

Kobac,

nasao sam ga.
nemoj da se mucis da ga trazis.
:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 18:55:08 

Pridružio se: 25.10.2007. 21:36:37
Smer: IS
dobro,Vladice, samo.. molim te, prestani sa tim "kako mislim na tebe".. covece unistavas mi reputaciju !!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 18:58:28 

kobac je napisao:
dobro,Vladice, samo.. molim te, prestani sa tim "kako mislim na tebe".. covece unistavas mi reputaciju !!!

:) :) :)

Slobo, mislimo na tebe !!!

MISLIM I JA NA VAS!!! :yo:

ne ljuti se, samo :sarkazam:

btw, imas li ti taj cenovnik za fonovce?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 19:04:06 

imam nesto, cenovnik za sve....sto ima na site-u FONa...
umanjenje je samo za one koji su diplomirali ove godine i nastavljaju isti smer...
bice da se i drugi nesto bas ne uklapaju... ne ide nam fleksibilnost ovih dana
:(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 19:08:53 

DIPLOMSKE AKADEMSKE (MASTER) STUDIJE

CENOVNIK
za kandidate koji su osnovne akademske studije završili na FONu

1. Prijava na konkurs 6.000,oo
2. Klasifikacioni ispit * 7.500,oo
3. Upis (Indeks & obrazci) 800,oo
4. ŠkolarinaBroj ispita koji se polaže** X 10.000,oo + 2.000,ooNpr: polažete 2 ispita: 2 X 10.000 + 2.000 = 22.000,oo od 12.000,oo do 52.000,oo
5. Prijava ispita 1500,oo X 5 7500,oo
6. Prijava teme Master rada 8000,oo
7. Prijava pristupnog rada 1500,oo
8. Predaja pristupnog rada *** od 0,oo do 30.000,oo
9. Odbrana Master rada 8.000,oo

* Klasifikacioni ispit je opcioni, odnosno na njega izlazite ukoliko želite. Imajući u vidu da je to test sa ponuđenim odgovorima i obuhvata gradivo treće i četvrte godine FONa, preporučuje se da na njega izađete. Na taj način možete «zaraditi» dodatne poene koji bi Vam omogućili bolju poziciju na konacnoj rang listi, povećali šanse za budžet, a samim tim i za upis.

**Broj ispita koji se polaže zavisi od:
- smera koji je završen i koji se upisuje
- da li želite određeno programsko područje
- koje ispite ste polagali kao izborne na osnovnim studijama.

*** Prilikom predaje pristupnog rada se ne plaća naknada ukoliko Masrer rad podrazumeva nadogradnju Diplomskog rada.

Studenti koji pri upisu dobiju status „na teret budžeta“ ne plaćaju stavke 4, 6 i 9.

Određivanje broja ispita koji se polaže:
Završili ste Želite da upišete Diploma Broj ispita koji polažete

Informacione sisteme Informacione sisteme Bez programskog područja*1 1
Informacione sisteme Informacione sisteme Sa programskim područjem*12 2 ili 3
Informacione sisteme Menadžment, Operacioni menadžment, Upravljanje kvalitetom Sa programskim područjem*12 3, 4 ili 5

Menadžment Menadžment Bez programskog područja*2 1
Menadžment Menadžment Sa programskim područjem*22 2 ili 3
Menadžment Informacione sisteme, Operacioni menadžment, Upravljanje kvalitetom Sa programskim područjem*22 3, 4 ili 5

Operacioni menadžment Operacioni menadžment Bez programskog područja*3 1
Operacioni menadžment Operacioni menadžment Sa programskim područjem*32 2 ili 3
Operacioni menadžment Menadžment, Informacione sisteme, Upravljanje kvalitetom Sa programskim područjem*32 3, 4 ili 5

Upravljanje kvalitetom Upravljanje kvalitetom Bez programskog područja*4 1
Upravljanje kvalitetom Upravljanje kvalitetom Sa programskim područjem*42 2 ili 3
Upravljanje kvalitetom Menadžment, Informacione sisteme, Operacioni menadžment Sa programskim područjem*42 3, 4 ili 5

*1
DIPLOMIRANI INŽENJER ORGANIZACIONIH NAUKA – MASTER IZ OBLASTI INFORMACIONIH SISTEMA

*12
DIPLOMIRANI INŽENJER ORGANIZACIONIH NAUKA – MASTER IZ OBLASTI INFORMACIONIH SISTEMA, PROGRAMSKO PODRUČJE MODUL (elektronsko poslovanje, mobilno računarstvo, softversko inženjerstvo...)

*2
DIPLOMIRANI INŽENJER ORGANIZACIONIH NAUKA – MASTER IZ OBLASTI MENADŽMENTA

*22
DIPLOMIRANI INŽENJER ORGANIZACIONIH NAUKA – MASTER IZ OBLASTI MENADŽMENTA, PROGRAMSKO PODRUČJE MODUL (menadžment ljudskih resursa, finansijski menadžment, odnosi s javnošću...)

*3
DIPLOMIRANI INŽENJER ORGANIZACIONIH NAUKA – MASTER IZ OBLASTI OPERACIONOG MENADŽMENTA

*32
DIPLOMIRANI INŽENJER ORGANIZACIONIH NAUKA – MASTER IZ OBLASTI OPERACIONOG MENADŽMENTA, PROGRAMSKO PODRUČJE MODUL (menadžment logistike i lanaca snabdevanja, inovacioni menadžment, ekološki menadžment ...)

*4
DIPLOMIRANI INŽENJER ORGANIZACIONIH NAUKA – MASTER IZ OBLASTI UPRAVLJANJA KVALITETOM

*42
DIPLOMIRANI INŽENJER ORGANIZACIONIH NAUKA – MASTER IZ OBLASTI UPRAVLJANJA KVALITETOM, PROGRAMSKO PODRUČJE MODUL (upravljanje kvalitetom, inženjering kvaliteta ...)

NAPOMENA: NAVEDENE POVLASTICE VAŽE SAMO JOŠ OVE ŠKOLSKE GODINE. Od školske 2008/09. godine studenti koji su završili FON polažu sve ispite i plaćaju punu cenu školarine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 19:12:19 

Kobac,

lakse se dise, zar ne?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 19:36:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 20:54:35
Posto svi placamo skolarinu, sad ja ubacujem cerva: ko onda placa te gorke i slatke kafe, i gde su danas te zene, nema ih na forumu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 19:42:04 

Pridružio se: 27.09.2007. 19:25:21
Oneraspoloziste me ljudi. :omg: :muka: Sta je sad ovo, svi da platimo. Ma znala sam da ce jos nesto da izmisle. Ma da Vladice, lakse ce dise, ali nije stvar samo koliko cemo platiti, vec kako naz za'ebavaju vise ceo zuvot. Uhhhh. Ma tretiraju nas kao stoku, sve sam vise ubedjena da treba bezati odavde, sto dalje...
:udri:

Ici dalje i ostati normalan dok jos nije kasno :dada:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 19:44:50 

Pridružio se: 06.11.2007. 13:34:08
obradov je napisao:
Posto svi placamo skolarinu, sad ja ubacujem cerva: ko onda placa te gorke i slatke kafe, i gde su danas te zene, nema ih na forumu...

E svaka ti cast, ti si se toga prvi setio!
Stvarno ko sad placa te kafe, ili cemo po istom principu- da svako plati svoju a da mu posle oni koji su na budzetu vrate pare :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 19:47:54 

Rade je napisao:
obradov je napisao:

E svaka ti cast, ti si se toga prvi setio!
Stvarno ko sad placa te kafe, ili cemo po istom principu- da svako plati svoju a da mu posle oni koji su na budzetu vrate pare :)

FON vraca pare!!! :lol: :lol: :lol:

nemojte da me golicate vise MOLIM VAS

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 19:50:28 

Lela je napisao:
Oneraspoloziste me ljudi. :omg: :muka: Sta je sad ovo, svi da platimo. Ma znala sam da ce jos nesto da izmisle. Ma da Vladice, lakse ce dise, ali nije stvar samo koliko cemo platiti, vec kako naz za'ebavaju vise ceo zuvot. Uhhhh. Ma tretiraju nas kao stoku, sve sam vise ubedjena da treba bezati odavde, sto dalje...
:udri:

Ici dalje i ostati normalan dok jos nije kasno :dada:

I agree!!
samo treba svako da nadje SVOJU Ameriku. Ne mora da bude samo Kolumbova
( :sexinbed: ga radoznalog)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 20:02:44 

kobac je napisao:
Vladice - zivot je tezak i nerazumljiv...
Posebno kad se ne uklapas ni u sta... zar nisi naucio (na FONu) da mora da se bude fleksibilan ;) samo onda mozes nesto i da ulovis (a i verovatno manje zulja) ;)
...veruj mi :)
btw, nije li zastrasujuce da samo kobac misli na tebe?

Rade - zivot je, kao sto vidis, i tezak i surov...
;)
pobegose nam cicamace, mace i pilici...

Kobac,
sto se tice zuljanja, vec vis od 2 godine zivim, u SVOM stanu, u nevencanom braku sa osobom koja nam je INACE KOLEGINICA, dipl.ing.org.

cisto da se zna. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 21:39:22 

Hvala na informaciji Vladice, (da ne bude zabune - mislim na cenovnik),
a ove druge nisu ti bas za forum, ali - sta sad da se radi... Sad svi znamo sta te zulja (iako ja ne pomenuh TAKVO zuljanje, vec ono sto ce nazuljati moj novcanik, ali...svako ima svoje probleme) i zasto si tako nervozan... (Kad vec svima priznajes, onda i ja da te priupitam: Pa sto, covece, u nevencanom?? U svetu ptica grabljivica sve je mnogo jednostavnije) ;)

Sto se disanja tice - kako ko... HM

Oko kafa cemo se dogovoriti...

Nego, Lela... Apsolutno se slazem... Pa da mi porazgovaramo o toj Americi, dalekim prostranstvima i sl. lepim temama i odmah ce da prodje sekiracija!! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 22:06:04 

zuljanje...
sta cu kad sam obdaren...
pa sa moje strane nema sta da zulja...nego samo da ljulja...
mislim... sta reci...

Ti, Kobac, cim nema Maje prelazis na drugu perad...?
nego, sta uradi sa cerupanjem one ptice kukavice na PDS-u?

nesto nisam video iz tog pravca da leti perje

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 22:26:12 

Pa ja rekoh da je kod grabljivica sve mnogo jednostavnije...
Sta mislis, sto je odmah odleprsala u novine ;) sve je perje letelo!!! :D
Izgleda nista Vladice ne znas... nije ona kukavica...
vidim ja, ne razumes se u piletinu... Gledaj i uci!
:D :D :D

A kod toga sta reci... sram da te bude... Pa stvarno, nije ni cudo sto si nevencan...
Mogu ja da porazgovaram sa tom nasom koleginicom dipl ing org... Mislim, da joj objasnim taj vencan/nevencan fazon.... Uuuuu ala bi nadrljao...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 22:29:21 

vladica je napisao:
zuljanje...
sta cu kad sam obdaren...
pa sa moje strane nema sta da zulja...nego samo da ljulja...
mislim... sta reci...

Ti, Kobac, cim nema Maje prelazis na drugu perad...?
nego, sta uradi sa cerupanjem one ptice kukavice na PDS-u?

nesto nisam video iz tog pravca da leti perje

Pa Vladice cemu to ubedjivanje kako je tebi lepo i opravdavanje. Ma ok je! A za ovo gore navedeno, sta reci?!

Kobac, nisam mislila na Ameriku, vec na jednu skandinavsku zemlju, pa ako promenis misljenje primamo te u grupu za preko.

Ma najverovatnije cemo svi ostati ovde, imamo nikakve sanse kao treca zemlja. Ali, otom potom. Nemojte se samo sekirati za budzet, sve je to sa nekim razlogom (da FON uzme pare) hehehe :lol: :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 22:41:29 

Lela i Kobac,

ako vam je na pameti inostranstvo, tj. mnoooooooooggooo para, target destination is a Russia.

tamo je bolji racio potrebno vreme/zaradjen novac, nego u skandinaviji ili usa.

inace, BINGO je gradjevina (gradj.firma) u juznoj americi. odes tamo na 6-10 godina i car si.
posle mozes da odes sa tim parama na novi zeland da zivis ko sav normalan svet. tj kao gazda u SVOJOJ firmi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 22:42:19 

Lela je napisao:
Ma najverovatnije cemo svi ostati ovde, imamo nikakve sanse kao treca zemlja. Ali, otom potom.

Nemoj tako,
sad bez sale: ovo je strasno sto se desava. Nije kriv FON, krivo je Ministarstvo i na prvom mestu - drzava koju bas briga za pametne i obrazovane ljude.
Sta drugo preostaje tom pametnom i obrazovanom coveku nego da kaze "idem tamo gde mogu normalno da zivim, radim i zaradim!" Nije rec o 1.500€ nego o odnosu prema onome sto vredi. To je problem!
Ako drzavu bas briga za nas, sto bismo onda ostajali ovde i pokusavali nesto da menjamo. Odavno ne verujem u ispravljanje krive Drine...
IMAMO SANSE, nismo MI treca zemlja, mi smo ljudi koji ne zele da uniste svoje zivote!!! Uzmi svoju diplomu (napolju je skuplja) i znanje koje zlata vredi! Imas net, imas glavu, treba ti malo hrabrosti i neka ce se vrata vec otvoriti.
Ako ti treba savet /sada zaista bez sale/ slobodno mi se obrati! Mogu ti pomoci oko nostrifikacija i sl.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 22:53:12 

Ma ne bih ja u Rusiju, nikako. Nekako mi nikad nije bila ni u malom mozgu. A imam zelju za dve zemlje gde bih mozda i mogla da odem, ali videcemo.

Kao sto kazes, Kobac, nije stvar samo o novcu vec i o nacinu zivota i organizacije drustva i perspektive itd. A kako nismo treca zemlja? Pa posto nismo u EU za bilo koju drugu zemlju smo treca, druge zemlje su zemlje iz EU.

Da smo u EU ja vece ne bih bila ovde, ali je problem bio oko radne vize za koju je potrebno najmanje 14 nedelja da je dobijes. A za to vreme ce neko drugi da se nadje i tako....

A to za nostrifikaciju ili bilo sta drugo sto je interesantno za vani, bila bih ti zahvalna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 22:57:00 

vladica je napisao:
Lela i Kobac,

ako vam je na pameti inostranstvo, tj. mnoooooooooggooo para, target destination is a Russia.

tamo je bolji racio potrebno vreme/zaradjen novac, nego u skandinaviji ili usa.

inace, BINGO je gradjevina (gradj.firma) u juznoj americi. odes tamo na 6-10 godina i car si.
posle mozes da odes sa tim parama na novi zeland da zivis ko sav normalan svet. tj kao gazda u SVOJOJ firmi.

Nije za svakoga idealno mesto ni Rusija, a jos manje Juzna Amerika! Opasno je... Drugi posao mozes naci, a glavu - ne!
Meni je SAD sasvim OK, jezik nije problem, ljudi su (uglavnom) otvoreni, IMA POSLA, sto je bitno, ima mnooogo univerziteta i PhD i postdoc-ova... ima i nasih ljudi (ukoliko bas ne mozete bez njih, ali meni su licno Amerikanci blizi) velika je to zemlja i ima mogucnosti i mesta za svakoga. Na kraju - sve je na tebi. Koliko hoces da radis, koliko si vredan i pametan, toliko ces i zaraditi.Naravno treba i srece... Da, najbolje je u SVOJOJ firmi, slazem se...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 23:04:37 

Draga Lela,
Sad me pazljivo slusaj:
NISMO MI treca zemlja... Nemoj da padas u depresiju. Covek ako hoce moze da od svog zivota napravi sta god pozeli. Samo treba imati dobru ideju! (i naravno hrabrosti da je realizuje) Probaj, uvek imas gde da se vratis, gledaj to kao svoju prednost!

Naravno, najbolje je naci posao. ZNAM koliki je problem radna viza... i meni je to najveca prepreka. Ali postoje i drugi putevi. Naravno LEGALNI. Gledaj usavrsavanje. Studentsku vizu mozes dobiti, to ti je najlaksi nacin da odes. Gledaj PhD-ove. Tu su ti pare bedne, jedva da prezivis, ali, to je nacin da se docepas necega. Svaka zemlja voli da uzmes malo njene skole.
Porazgovaracemo, da ne davimo druge na forumu..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 23:11:18 

Kobac,

ne slazem se sa tobom po pitanju USA.

znam coveka,nas kolega dipl.ing.org-IS, koji je otisao u sidnej.
u isto vreme kad i moja sestra u usa.
covek sad ima svoju firmu. tvrdi da zaradjuje oko 250-300.000 usd godisnje NETO. radi web programiranje. a moja sestra u qualcomm-u tricavih (za njega) 120-150.000 usd. pri cemu je ona PhD a on SAMO dipl.ing.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2007. 23:16:51 

kobac je napisao:
Draga Lela,
Sad me pazljivo slusaj:
NISMO MI treca zemlja... Nemoj da padas u depresiju. Covek ako hoce moze da od svog zivota napravi sta god pozeli. Samo treba imati dobru ideju! (i naravno hrabrosti da je realizuje) Probaj, uvek imas gde da se vratis, gledaj to kao svoju prednost!

Naravno, najbolje je naci posao. ZNAM koliki je problem radna viza... i meni je to najveca prepreka. Ali postoje i drugi putevi. Naravno LEGALNI. Gledaj usavrsavanje. Studentsku vizu mozes dobiti, to ti je najlaksi nacin da odes. Gledaj PhD-ove. Tu su ti pare bedne, jedva da prezivis, ali, to je nacin da se docepas necega. Svaka zemlja voli da uzmes malo njene skole.
Porazgovaracemo, da ne davimo druge na forumu..

Kobac,
blizu si, ali ne i potpuno u pravu.
ima jedan izuzetno ELEGANTAN nacin da se ode preko a da pri tom dobijes boravisnu i radnu vizu a da pri tome ne mrdnes dupe iz beograda.
znam, 100% provereno i radi. znam ljude iz mog neposrednog okruzenja koji su otisli. ja mogu da to iskoristim ali NECU!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Sledeća