Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 17:31:27 

Pridružio se: 06.11.2007. 13:34:08
Godina: Padobranac
Smer: ME
vladica je napisao:
kobac je napisao:
vladica je napisao:
Majo,
Kobac,

zivi li ste? :)

master je dobra stvar ako hoces da uzmes jos jednu profesiju na drugom faksu (ili ako si sa privatnog a treba ti diploma BU)
ako ces u nauku ili da ostajes na faksu - onda PhD,
ako postoje specijalisticke akademske - to je super za dipl ing...
jedno je sigurno - napravili su potpuni haos

PITANJE:
zasto nisu resili problem izjednacavanja PRE konkursa, tj. do kraja septembra? to bi bilo bolje za sve, fakultet ne bi morao da vraca pare, a mi da se nerviramo (premda... nije lose smirivati nervozu ;), ali moze se to raditi i bez svega ovoga...)

Pitanje je, zapravo, KOG DJAVOLA NEKO TRAZI SA PRIVATNOG FAKULTETA NA FON-u ILI UOPSTE NA BU?
neka traze master tamo gde su diplomirali, neka nam ne deraziraju NASE diplome.
znamo i sami kakvo je studiranje i znanje koje se dobije tamo na kojekavim TRENDOVIMA I Zecevicima.
logicki, samo da OPERU DIPLOME i prikace dilpomu BU. svaki drugi izgovor je irelevantan. a ponajgore traze da im BU IZDA MASTER PO AUTOMATIZMU i jos da se umuvaju na specijalizaciju kod nas na FON-u pa da ubiju 2 muve jednim udarcem.

Treba da napravimo udruzenje za zastitu interesa nas FON-ovaca i drugih sa BU od padobranaca.

Za Vladicu i sve ostale sa predrasudama,
Jeste dugo ali bi valjalo procitati

Ne vidim razlog za vasu brigu jer ako ste stvarno toliko bolji od nas sa privatnih faxova onda je vama samo bolje da se mi upisemo! Na taj nacin cemo pod istim uslovima odgovarati iste predmete i nadam se svi zavrsiti, a ako mi ne mozemo da ispratimo vase visoko gradivo onda mi otpadamo a vama ostaju nase pare!
Sto se tice zastite vasih diploma i da nas sprecite da se upisemo to je FON vec uradio! Naime, na srodnost fakulteta (ta je kategorija zato i smislena) vi ste dobili 27 bodova od maksimalnih 30 a mi samo oko 20 pa ako na prijemnom ne mozete da odrzite tu prednost i povecate je vasim visokim znanjem, onda i nije sve kao sto mislite.
Bilo kako bilo, razlog upisivanja mastera na FON (opet govorim u svoje ime) nije pranje diplome vec sticanje novog znanja iz menadzmenta koji sam ionako gulio 4 godine.
Sto se tice lakog zavrsavanja privatnih fakulteta to nije tako bar ne na mom (nije neki Trend ili Zecevic). Tacno je da ima profesora kod kojih se lako prolazi, ali toga ima i na drzavnim pa i na FON. Sa druge strane i kod nas ima teskih predmeta i prolazaka kao sto su vase statistike i matematike. Da je to tako vide se i iz toga da vasi profesori predaju na privatnim faxovima po vasim knjigama pa su nam (bar meni) poznati vasi Sistemi i Menadzmenti.
Kad smo vec kod izjednacavanja DO TOGA NIKADA NECE U POTPUNOSTI DOCI! Mogu drzava i Skupstina koliko hoce da pricaju da su PRAVA jednaka, ZVANJA NISU NITI CE IKADA BITI. Izjednacavanje nikada nece biti priznato u tom svetu u koji cemo valjda uci nekada i gde ce nas pitati kako smo to Masteri bez 300 bodova (jer diplomirani ima samo 240 a onih 60 nikakva Slupstina ne moze da pokloni!) Jos je teze objasniti kako smo mi tako pametni pa bi u zemlji sa 8 miliona stanovnika imali oko 400 hiljada matere, toliko ih ima u celom svetu! Mislim da ce i nasi poslodavci radije primati prave Mastere u cijim ce diplomama pisati ZAVRSIO MASTER nego one IZJEDNACENE sa oznakom PRIZNAJE SE MASTER ako to negde i bude pisalo.

Nadam se da ovo nece nikoga uvrediti nego mu samo dati neki novi pogled na celu problematiku!!!
:D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 17:35:17 

Pridružio se: 25.10.2007. 21:36:37
Godina: Dipl.
Smer: IS
obradov je napisao:
Nezaboravimo da je kada ste poceli da kukate da niste nabavili informator upravo jedan megatrendovac pritekao u pomoc i poslao skenirani informator.
Nezaboravimo i to da se kolege Kobac i Vladica vec duze vreme dopisuju sa koleginicom koja je sa privatnog fakulteta.

Nista mi NE ZABORAVLJAMO!!!!
E... Obradov, stvarno nam pravopis nije jaca strana!!!
:D :D :D :D

Vladice, da nam se Maja nije naljutila... Sta to uradi covece...???
Majooooooo... Nisi nam se valjda naljutila?

PS
NAJBITNIJE JE ONO STO SE ZNA A NE ONO STO PISE NA PARCETU PAPIRA,
da ne pominjem ponovo onog nesretnika sa ETFa...
Ni PhD ti nece pomoci ukoliko ne znas da radis posao...
Dakle ZNANJE + ISKUSTVO i diploma!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 18:41:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 20:54:35
Eto vidite kako mozete da budete kolegijalni, nesto ste vi od mene naucili a nesto i ja od vas.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 18:56:26 

obradov je napisao:
Eto vidite kako mozete da budete kolegijalni, nesto ste vi od mene naucili a nesto i ja od vas.

kad smo kod kolegijalnosti (da ne podsecamo ko nam je oterao cicamacu...),
pomozi da odljutimo Maju...
:(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 19:05:07 

Pridružio se: 21.02.2006. 15:10:11
Majo,

mac, mac, macooo

:kafica: :pice:

di si javi se
jelsi li mi se to to naljutila nesto? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 19:09:39 
Korisnikov avatar

Mozda joj se nije otvorio padobran, dok je sletala na FON...
NE BRINITE pojavice se ona, mozda je malo dremnula. Sinoc je bila subota pa je sigurno popila koji koktel vise. :ziveli:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 19:45:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.09.2007. 14:58:07
obradov je napisao:
Mozda joj se nije otvorio padobran, dok je sletala na FON...
NE BRINITE pojavice se ona, mozda je malo dremnula. Sinoc je bila subota pa je sigurno popila koji koktel vise. :ziveli:

Da, da...nije mi se otvorio padobran pa nisam uspela da se "uvalim" na FON i na taj nacin omalozavam studente sa istog, jbg ja sam ipak samo 'ladila jaja (da izvinete) na privatnom fakultetu cetiri godine (godine duge), pa reko' aj da polozim jos tih par ispita pa dobijem i ja diplomu BU ?!? ;)

Aj sad ozbiljno...ja jesam sa privatnog faxa, Fakulteta za poslovne studije, Megatrend univerziteta...i necete verovati ali ja sam za svaki ispit UCILA :zbun:
Ali naravno, ugled privatnih fakulteta itekako je ukaljen stipendiranjem koje kakvih misica koje ne znaju da se predstave a da ne naprave dramsku pauzu od 2min! Dok sam ja dusu (u dinarskoj protivvrednosti) ostavila na tom faxu!

Ali naravno ne mogu ja sad sama da ispravljam krive drine niti zelim!

Nedeljama sam visila na netu trazeci odgovarajuce postdiplomske studije, i FON mi se ucinio kao najbolji izbor, zbog velikog izbora smerova, te mi se to ukazalo kad odlican nacin sticanja novog znanja iz menadzmenta...a da li ce to i biti, videcemo!

Ja ne zelim da izjednacim diplomu, zelim da je steknem jer smatram da ce poslodavac sutra pre zaposliti kandidata sa zavrsenim Masterom( bilo to i 5 ispita) nego sa izjednacenim...I ja ih isto tako radila da sam poslodavac! Boli njega uvo bas da li su studije po starom programu bile teze pa smo mi zbog toga zasluzili zvanje Master po zavrsetku osnovnih studija ili bla bla bla...

Toliko...izvinite zbog dugackog posta..al' rekoh aj i ja da kazem koju pametnu :D

Veliki pozdrav ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 20:29:04 

MayaBG je napisao:

Da, da...nije mi se otvorio padobran

eto sta smo uradili... ipak nam se naljutila Maja...

pa dobro koliko puta vama treba ponoviti da se uci zbog sebe a ne zbog ispita, faksa i sl..
da na svakom koraku ima i kvalitetnih i nekvalitetnih ljudi... da u svakoj skoli ima onih koji se na kojekakve nacine provuku i onih koji svaku ocenu posteno zasluze...
ponavljam (i zaista mislim) da nije bitno ko je sta zavrsio, bitno je koliko je ko naucio (i moze i hoce da nauci)... a znam ljude sa srednjom skolom koji rade, imaju gomilu raznih kurseva i sifara i znaju vise od gomile dipl ing-a..
covek nauci ako hoce i sam, bez ikakve skole... ali to nije tema....

nego, Majo... ma i da ti se ne otvori padobran, zar mislis da bismo dozvolili da padnes, nasao bi se valjda neko od silnih fonovaca da te uhvati... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 20:45:21 

Pridružio se: 05.11.2007. 20:37:36
Intervju sa Brankom Kovacevicem
Kod:
http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=19366

Citiraj:
Razrešite dilemu. Diplomirani i master su isto ili ipak nisu?
- Diplomirani i master su isti po pravu. Sve što ima pravo master, po statusu, ima pravo i diplomirani. Jedino što diplomirani nema diplomu mastera, jer je nije ni stekao. Ali ona mu nije ni potrebna, jer ima svoju koja isto vredi. Zamena diploma je tehnički posao koji ne može da se uradi, prosto zato što imamo razne generacije. Ceo zakon je pisan za budućnost, a ne za prošlost i ne može da se odnosi na one koji su bili već na one koji će doći. Masteri će se prvi put pojaviti 2011. godine. Tada će poslodavac da raspisuje konkurs za mastera.

"Masteri će se prvi put pojaviti 2011. godine."

:zbun: :zbun:

A ja mislila da cemo mi koji sada upisemo biti masteri koji ce se pojaviti sledece godine... :zbun:

Dokle vise s ovim zavlacenjima... :( Sta je sa ljudima koji su prosle godine upisali? Da li njima u diplomama uopste pise da su MSc? Je l' zna neko...?
Cak i na Fonovom sajtu pise da se posle ovih master studija dobija diploma "diplomirani inzenjer"... :zbun:
Citiraj:
Pojasnite nam. Šta je to master i u čemu je razlika u odnosu na diplomirane? Master znači novi režim studiranja.

Izgleda da kako god okrenes, mi nikad necemo moci da budemo taj isti master koji je studirao po Bolonji , stvarno mi je :bljak: vise od svega ovoga... :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 20:55:09 

kobac je napisao:
MayaBG je napisao:

pa dobro koliko puta vama treba ponoviti da se uci zbog sebe a ne zbog ispita, faksa i sl..
da na svakom koraku ima i kvalitetnih i nekvalitetnih ljudi... da u svakoj skoli ima onih koji se na kojekakve nacine provuku i onih koji svaku ocenu posteno zasluze...
ponavljam (i zaista mislim) da nije bitno ko je sta zavrsio, bitno je koliko je ko naucio (i moze i hoce da nauci)... a znam ljude sa srednjom skolom koji rade, imaju gomilu raznih kurseva i sifara i znaju vise od gomile dipl ing-a..
covek nauci ako hoce i sam, bez ikakve skole... ali to nije tema....

nego, Majo... ma i da ti se ne otvori padobran, zar mislis da bismo dozvolili da padnes, nasao bi se valjda neko od silnih fonovaca da te uhvati... ;)

E sad ovo lepse zvuci kad se pljuju pohlepni vlasnici privatnih fakulteta pa cak i mog dekana ALU a ne mi studenti koji smo za tu neku diplomu menadzmenta medija ucili 4 godine :dada: , pa cak i deo da se Maja ponovo ljuti :D zvuci uobicajeno, jedino sto ne panici a sutra je ponedeljak!

E to sa tim izjednacavanjima ni njima nije jasno pa tako ne znaju ni nama da objasne. Sto je najgore sve tekstove u novinama pisu novinari kojima nije jasno sta im nejasni profesori i kvazi strucnjaci govore pa to jos nejasnije napisu! Verujte mi radim u jednim takvim novinama gde ni moja koleginica to ne kapira, kao ni koleginice u novinama cije citate ovde stavljate (24 sata, Blic...)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 20:57:09 
Korisnikov avatar

kobac je napisao:
MayaBG je napisao:

Ne, nisam se naljutila...samo necu vise da vam trepcem!!!

A za to hvatanje...pa nisam vise bas tako sigurna...uzdacu se ja pre u padobran ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 21:01:07 
Korisnikov avatar

Rade je napisao:
, pa cak i deo da se Maja ponovo ljuti :D zvuci uobicajeno, jedino sto ne panici a sutra je ponedeljak!

STA?!?!?!? SUTRA JE PONEDELJAK?!?!?!? :prso: :aaa:

E KUD ME PODSETI...EVO PADOH U NESVEST...JAVITE REZULTATE :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 21:07:03 

MayaBG je napisao:
Ne, nisam se naljutila...samo necu vise da vam trepcem!!!

Auuuu, STRASNO SE NALJUTILA!
NECE VISE DA NAM TREPCE!!!

evo, Majo, javljam da si primljena...
(ako treba sad cemo i secer i vodu da ti donesemo...)
;)
a pazi, onda idu konacni spisak u cetvrtak i upis....
koliko razloga za padanje u nesvest!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 21:17:55 

E vidim ja da se vracaju stara dobra vremena kad smo svi nesto cekali po principu "dodjite sutra" i nervirali se!

Ali kao sto svi kazete bicemo primljeni svi, pa sam cak i ja poceo da verujem u to!

Nego da ubacim novi crv cumnje i postavim mozda suvisno (da ne kazem glupo pitanje). Sta mislite da li ce da se na FON-u prave pametni ili ce za nase pare da nas sve upisu na smerove koje hocemo? To mi pade na pamet sada jer se nesto uplasih da nam ne kazu ono klasicno "to je popunjeno izvolite ovde"!

Ajde pa javljajte za rezultate!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 22:30:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 13:15:38
sto se tice Vladicinog komentara o studentima privatnih fakulteta i njihovom upisu na FON, moram da kazem da sam ja studirala na drzavnom fakultetu 2 godine, i nakon toga se prebacila na privatni, a ne zbog toga da bih ga lakse zavrsila vec zbog toga sto sam shvatila da me poljoprivreda ne zanima i da me zanimaju finansije, stoga mogu da uporedjujem studiranje na drzavnom i privatnom, jedina razlika je u tome sto te niko nepravi budalom, ti kada naucis za ispit i izadjes, niko te nece srusiti zato sto je mozda pre tebe polozilo 50% tvojih kolega i zato sto profesor misli da je red da ti padnes, jer boze moj, citiram mog profesora koji je na moje pitanje zasto sam ja pala ispit kada sam tacno ogovorila na svih 10 pitanja on odgovorio"BOZE KOLEGINICE, PA STA BIH JA RADIO DO KRAJA GODINE KADA BISTE VI SVI POLOZILI U DRUGOM ISPITNOM ROKU"
ili da ne pricam o tome kada sam htela da idem kod dekana ili prodekana na razgovor zato sto me profesor rusi na ispitu vec 5 put, sekretarica pogledala i rekla da nisam normalna, jer dekan nije ovde da ga uznemiravaju studenti, vec da resava ozbiljne probleme, a pitam se sta su ti "ozbiljni problemi" ako ne problemi studenata tog fakulteta. Da bi me na kraju taj "ne dodirljivi dekan pozvao na razgovor kada sam resila da uzmem svoja dokumenta i predjem na drugi fakultet.

A pritom ako kazemo da privatni fakulteti popustaju svojim studentima zbog para, moram da kazem da sam ja za 2 godine studiranja na budzetu, dala jednu skolarinu na privatnom, tako da svi oni uzimaju pare, a mi za svoje pare na drzavnom fakultetu ne dobijamo nista sem nervnih slomova, vredjanja......sto se znanja tice postoji izreka koja vazi za privatni i za drzavni" na tebi je da odlucis da li ce fakultet proci kroz tebe ili ti kroz fakultet"

Ne treba da se omalovazavaju studenti privatnih fakuleta, jer nam predaju sve isti profesori, samo je razlika u njihovom ophodjenju prema studentu.

btw, i na privatno fakultet se padaju ispiti ako ne znas odgovor na sva tri postavljena pitanja..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 23:03:35 

sanny809 je napisao:
sto se tice Vladicinog komentara o studentima privatnih fakulteta i njihovom upisu na FON, moram da kazem da sam ja studirala na drzavnom fakultetu 2 godine, i nakon toga se prebacila na privatni, a ne zbog toga da bih ga lakse zavrsila vec zbog toga sto sam shvatila da me poljoprivreda ne zanima i da me zanimaju finansije, stoga mogu da uporedjujem studiranje na drzavnom i privatnom, jedina razlika je u tome sto te niko nepravi budalom, ti kada naucis za ispit i izadjes, niko te nece srusiti zato sto je mozda pre tebe polozilo 50% tvojih kolega i zato sto profesor misli da je red da ti padnes, jer boze moj, citiram mog profesora koji je na moje pitanje zasto sam ja pala ispit kada sam tacno ogovorila na svih 10 pitanja on odgovorio"BOZE KOLEGINICE, PA STA BIH JA RADIO DO KRAJA GODINE KADA BISTE VI SVI POLOZILI U DRUGOM ISPITNOM ROKU"
ili da ne pricam o tome kada sam htela da idem kod dekana ili prodekana na razgovor zato sto me profesor rusi na ispitu vec 5 put, sekretarica pogledala i rekla da nisam normalna, jer dekan nije ovde da ga uznemiravaju studenti, vec da resava ozbiljne probleme, a pitam se sta su ti "ozbiljni problemi" ako ne problemi studenata tog fakulteta. Da bi me na kraju taj "ne dodirljivi dekan pozvao na razgovor kada sam resila da uzmem svoja dokumenta i predjem na drugi fakultet.

A pritom ako kazemo da privatni fakulteti popustaju svojim studentima zbog para, moram da kazem da sam ja za 2 godine studiranja na budzetu, dala jednu skolarinu na privatnom, tako da svi oni uzimaju pare, a mi za svoje pare na drzavnom fakultetu ne dobijamo nista sem nervnih slomova, vredjanja......sto se znanja tice postoji izreka koja vazi za privatni i za drzavni" na tebi je da odlucis da li ce fakultet proci kroz tebe ili ti kroz fakultet"

Ne treba da se omalovazavaju studenti privatnih fakuleta, jer nam predaju sve isti profesori, samo je razlika u njihovom ophodjenju prema studentu.

Dragi diplomirani sa priv. fakulteta,
nije tacno da JA bilo koga omalovazavam. TACNO je da se sablaznjavam nad DOPUSTENIM SISTEMOM prelazenja sa faksa na faks kakav je kod nas u primeni.
Po mom misljenju je ISPRAVNO prelazenje SAMO ONDA kada je u pitanju ISTA ILI SRODNA grupa nauka koje se izucavaju. to praktichno znaci, sta ima da trazi neki dipl.ing na filoloskom ili neki medicinar na teologiji ili sociolog na PMF. zar to nije nebulozno?
koliko je meni poznato u svom (ne)normalnom svetu je to prelazenje regulisano UNUTAR departmana na istom ili na nekom drugom univerzitetu gde je moguce izucavati znanja koja nije moguce dobiti na maticnom departmanu unutar maticnog univerziteta. na primer Harward business school i UCLA business school.

Sto se tiche odnosa i kriterijuma koji sprovode profesori nad studentima, ja licno znam nekoliko njih (prof.) koji na jednom (drzavnom) fakultetu sprovode strahovladu i licnu diktaturu a na drugom privatnom su "mazne dace". to nece biti u skorije vreme iskorenjeno. to jest, dokle god se ne zavrsi KONACNA TRANZICIJA sistema visokog skolstva.

to ce se desiti za jedno 20-30 godina kada PRIVATNI budu IZNAD drzavnih po kvalitetuznanja koji se na njima proizvodi kroz sistem NIR-a. za sada se nasi profesori ili bar njihov dobar deo bavi tezgarenjem na jednom ili vise privatnih fakulteta pored svog maticnog drzavnog faksa. a to je skopcano sa tim da nasi fakulteti NISU preduzeca koja se bave proizvodnjom znanja vec samo njenom interpretacijom. mali je broj PRAVIH NAUCNIH ISTRAZIVACA U SRBIJI, ako ih uopste ima.
a i uostalom nasi faksovi nisu naucili sta je BENCHMARKING.

e, da ne duzim previse, vidi se sta hocu da kazem.
a sto se tice koleginice sanny809, ona definitivno imala problem sa ovim o cemu sam pricao kao prvo a kao drugo ochito je u prvom izboru faksa pogresila.
koleginice, ne brini oko ovog drugog, nisi jedina ima dosta ljudi koji su pogresili u izboru faksa. to zato sto u srbiji jos ne postoji "karijerno vodjenje" i skolski psiholozi i pedagozi ne opredeljuju decu joj u osnovnoj skoli po sklonostima ka odredjenim oblastima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 23:17:17 
Korisnikov avatar

OK, hajde da se vise ne prepiremo oko privatnih i drzavnih fakulteta, prepustimo nasim buducim poslodavcima da donose zakljucke o tome ko je koliko kvalifikovan za odredjeno radno mesto. Jer ako bi se upustili u dublju polemiku mogli bi da raspravljamo npr. i o seljaku koji ima jedva osnovnu skolu, i koji obradjuje zemlju, a opet da nije njega mi sa fakultetskim diplomama ne bi imali sta da jedemo.
S toga, hajde da ljude procenjujemo na osnovu njihove licnosti, osobina... a ne na osnovu diplome ovog ili onog fakulteta.
Bilo bi lepo da se vratimo na pocetak ove teme i pokusamo jedni drugima da pomognemo, a ne stalno da se medjusobno podkopavamo. Nije bitno da li je neko doktor nauka ili ima 3 razreda osnovne skole, ako on poseduje sve moralne kvalitete zasto bi ga ocenjivali samo na osnovu formalnog obrazovanja. Ima nesto i iznad toga.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 23:37:50 

Obradov,
u pravu si !!!

na glasackom listicu nikad ne pise KO GA JE UPTREBIO, seljak ili PhD.
onih prvih je inache vise nego drugih.
uvek je u Srbiji bilo vaznije biracko telo od biracke glave.

Ni jedan sistem u istoriji sveta, pa ni ovaj sadasnji, nije voleo mislece glave. a pogotovu ne ako su izvan rezima koji srpovodi odredjeni sistem.

dokle god je tako, nas ce to IZABRANO TELO da cinculira oko toga STA nam pise u diplomi.
uzgred, tema ovog topica je ,MASTER 2007!!!
SUSTINA OBRAZOVANJA NA fon-U JE DA COVEK ume DA NAPRAVI POSAO!!!
Licnost se, dragi moj kolega Obradov, izmedju ostalog profilise i kroz sistem obrazovanja.
formalno brazovanje, ako nisi znao, sluzi da izgradi pozitivan sistem vrednosti u glavi coveka koji je stekao to obrazovanje svojim intelektualnim radom.
Nivo mastera (majstora) jeste onaj nivo koji pretpostavlja respektivno visok nivo znanja i sistema donosenja relevantnih odluka u datoj oblasti za koju je ta osoba master(majstor).

sustinsko pitanje oko koga trebamo da se organizujemo I IZBORIMO jeste pitanje RAZDVAJANJA stehenih zvanja kroz sistem obrazovanja i priznatih prava od strane IZABRANOG TELA.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 23:53:14 
Korisnikov avatar

Vladice nemoj biti toliko besan, skocice ti pritisak.
I Sloba je bio obrazovan covek, pa je ovu zemlju upropastio.
A i danasnja skupstina koja je puna diplomiranih i doktora duze je vodila polemiku o emisiji 48 sati svadba nego o problemu mastera.
Razumem tvoj bes, ali nemoj kriviti ljude koji na te odluke nemaju nikakav uticaj.
Nase vreme tek dolazi pa cemo videti koliko smo sposobni.
:srba: = :citaj_pravilnik:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 23:59:45 

vladica je napisao:
nije tacno da JA bilo koga omalovazavam. TACNO je da se sablaznjavam nad DOPUSTENIM SISTEMOM prelazenja sa faksa na faks kakav je kod nas u primeni.
Po mom misljenju je ISPRAVNO prelazenje SAMO ONDA kada je u pitanju ISTA ILI SRODNA grupa nauka koje se izucavaju. to praktichno znaci, sta ima da trazi neki dipl.ing na filoloskom ili neki medicinar na teologiji ili sociolog na PMF. zar to nije nebulozno?

Vladice, da si bio u SAD (i tamo koju godinu ucio skolicu) znao bi da je UPRAVO to sto si napisao kao nebulozno, TAMO KAO DOBAR DAN.. Tacnije, bas ih briga koje su ti osnovne studije, mozes da upises masters koji hoces, ako zadovoljis uslove (tj. polozis ono sto ti traze, kao napr prijemni, ako si stranac TOFEL i GRE... ako ista traze)a uglavnom se svodi da AKO MOZES DA PLATIS ucis sta hoces, i naravno, ako mozes da pratis nastavu...
Licno mislim da je to OK sistem. Ako neko diplomira na Filoloskom i moze da se uklopi (polozi prijemni i kasnije ispite) na FONu, zasto mu ne omoguciti da nesto novo nauci???
Jedino mislim da je bolje da postoje i diferencijalni, ali... to je nazalost ukinuto (bolje bi bilo za tog sa Filoloskog, jer bi mu se matematika, statistika... upisali u indeks i racunali kao ispit koji je polozio)...
ali opet mi daleko odosmo od teme...
PS
Cak u SAD mozes na faksu da uzmes samo jedan kurs (na pr. matematiku) i samo to ucis i polozis i to ti se racuna kao.. ne secam se tacno naziva... ali napr. krediti koje ste uzeli na koledzu ili posle koledza... tako nekako... a ako ne zadovoljavas uslove, napr, zavrsio si taj jadni Filoloski, a hoces na IT, oni ti kazu - moze, uzmite kurseve iz matematike, algoritme i uvod u programiranje (3x nekoliko hiljada $) i nastavite masters iz IT...

Poslednji put menjao kobac dana 12.11.2007. 00:08:09, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2007. 00:03:03 

Rade je napisao:
E vidim ja da se vracaju stara dobra vremena kad smo svi nesto cekali po principu "dodjite sutra" i nervirali se!

Ali kao sto svi kazete bicemo primljeni svi, pa sam cak i ja poceo da verujem u to!

Nego da ubacim novi crv cumnje i postavim mozda suvisno (da ne kazem glupo pitanje). Sta mislite da li ce da se na FON-u prave pametni ili ce za nase pare da nas sve upisu na smerove koje hocemo? To mi pade na pamet sada jer se nesto uplasih da nam ne kazu ono klasicno "to je popunjeno izvolite ovde"!

Ajde pa javljajte za rezultate!!!

ne brini, svi ce biti primljeni na smer koji su trazili... samo je pitanje ima li ili nema budzeta.. tj. hoce li ministarstvo vec jendom doneti odluku - daje li pare ili ne i da li ce pare biti potrosene na vracanje novca onima koji su prosle godine upisali a zapravo vec imaju master...
dakle
1. SVI SMO PRIMLJENI
2. SVI SMO PRIMLJENI NA SMER KOJI SMO HTELI!!!
...i tako je ubijen crv sumnje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2007. 10:13:08 

kobac je napisao:
vladica je napisao:

Vladice, da si bio u SAD (i tamo koju godinu ucio skolicu) znao bi da je UPRAVO to sto si napisao kao nebulozno, TAMO KAO DOBAR DAN.. Tacnije, bas ih briga koje su ti osnovne studije, mozes da upises masters koji hoces, ako zadovoljis uslove (tj. polozis ono sto ti traze, kao napr prijemni, ako si stranac TOFEL i GRE... ako ista traze)a uglavnom se svodi da AKO MOZES DA PLATIS ucis sta hoces, i naravno, ako mozes da pratis nastavu...
Licno mislim da je to OK sistem. Ako neko diplomira na Filoloskom i moze da se uklopi (polozi prijemni i kasnije ispite) na FONu, zasto mu ne omoguciti da nesto novo nauci???
Jedino mislim da je bolje da postoje i diferencijalni, ali... to je nazalost ukinuto (bolje bi bilo za tog sa Filoloskog, jer bi mu se matematika, statistika... upisali u indeks i racunali kao ispit koji je polozio)...
ali opet mi daleko odosmo od teme...
PS
Cak u SAD mozes na faksu da uzmes samo jedan kurs (na pr. matematiku) i samo to ucis i polozis i to ti se racuna kao.. ne secam se tacno naziva... ali napr. krediti koje ste uzeli na koledzu ili posle koledza... tako nekako... a ako ne zadovoljavas uslove, napr, zavrsio si taj jadni Filoloski, a hoces na IT, oni ti kazu - moze, uzmite kurseve iz matematike, algoritme i uvod u programiranje (3x nekoliko hiljada $) i nastavite masters iz IT...

Dragi Kobac,
moja sestra je ovde dilplomirama elektroniku smer telekomunikacije a na univerzitetu u Vasingtonu DC http://www.gwu.edu/index.cfm master i PhD.
Sada radi u Qulacomm-u, http://www.qualcomm.com/ ,San Diego (silikonska dolina).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2007. 10:45:29 

Dragi Vladice, blago njoj...

nazalost, ne mogu na Georgetown jer nemam 40.000$...drugo nisu ni pitali, te gorzne.. "privatne skole" (osim - tofel, gre i mojih skromnih gpa 3.95...)
pogledaj graduate programe i videces o cemu govorim...
(vidis kako je zivot surov, neko GWU, a neko FON :) to ti je sve isto, zar ne?)

ali to nije tema:
da li je neko dobio onu finu gospodjicu na rubu nervnog sloma?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2007. 10:50:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2007. 12:36:16
Auuuu, ljudi ala ovde seva na sve strane.... :svadja: Pa, majku mu, valda ce svi upisati ono sto hoce... Ne vidim razlog za neku raspravu... Hajde da sacekamo rezultate, pa da onde vidimo sta treba ciniti... Jos samo malo nas deli od toga... :ajde:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2007. 10:59:29 

pa kad nema Maje svi smo malo nerdy...
Majooooooooo,
hajde, ostri malo noktice, panici... i trepni da smiris situaciju...
'ajde, 'ajde... nismo valjda toliko losi?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 44  Sledeća