Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 16:02:10 

Pridružio se: 25.10.2007. 21:36:37
Godina: Dipl.
Smer: IS
vladice, kada bude 0 na budzetu - svi cemo biti ocerupani....

/a onda svako placa svoju kafu... i to jedva/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 16:06:01 

majo,
deli malo tog optimizma...
;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 16:11:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.09.2007. 14:58:07
Godina: Padobranac
kobac je napisao:
vladice, kada bude 0 na budzetu - svi cemo biti ocerupani....

/a onda svako placa svoju kafu... i to jedva/

E bre, Kobac...ja taman postadoh optimista a ti ode u totalno drugu krajnost!

Da se mi, ipak, vratimo na staro...ja cu da budem pesimista a ti budi optimista...tako nam bolje ide!

Evo ja cu da pocnem: Jooooooj...necu se upisati...joj sta cu da radim... :smlc:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 16:17:02 

majo, sta da radim...
ubise me dve stvari
1. ovo cekanje
2. zamisli kako je kad se raskokodace pobesnela piletina u kokosinjcu... koliko je veliki posao sve to ponovo dovesti u red
:D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 17:59:07 
Korisnikov avatar

kobac je napisao:
majo, sta da radim...
ubise me dve stvari
1. ovo cekanje
2. zamisli kako je kad se raskokodace pobesnela piletina u kokosinjcu... koliko je veliki posao sve to ponovo dovesti u red
:D

Za ovo prvo: kakvo cekanje, kad ti rekoh da su mi ovi u PDSu rekli da ce svi biti primljeni...konacan broj kanditata prijavljenih je oko 500! kad sam ja prestala da se opterecujem time ne znam onda sta je sa tobom...be cool ;)

A za ovo drugo: 'ajde,'ajde Kobac mozes ti to...verujemo mi u tebe ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 18:45:02 

cekanje se, Majo, odnosilo na cerupanje /na onih 120.000/
vidis da se i Vladica nesto ucutao... :(

od pocetka je bilo samo pitanje budzeta, svi smo primljeni kada smo se prijavili

prof Branko Kovacevic je izgleda danas najavio izjednacavanje i predlozio fakultetima da vrate pare... eto razloga za nerviranje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 18:50:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 20:54:35
Smer: ME
kobac je napisao:
prof Branko Kovacevic je izgleda danas najavio izjednacavanje i predlozio fakultetima da vrate pare... eto razloga za nerviranje...

Kolega te informacije nisu tacne

Citiraj:
„Nema automatske zamene diploma”
J. Subotić |||| - 09.11.2007. - 21:34
Diplomirani će dobiti diplomu mastera samo pod uslovima koje je propisao Zakon, kaže za „24 sata” rektor BU Branko Kovačević...
Diplomirani i masteri jesu jednaki u pravima, ali nećemo dozvoliti automatsku zamenu diploma. Njihova zamena biće moguća samo pod uslovima koje je propisao Zakon. Cene zamene će određivati fakulteti, ali sigurno neće biti 1.000 evra - kaže u intervjuu za „24 sata” Branko Kovačević, rektor BU i predsednik Konferencije univerziteta.

ROK - Konferencija univerziteta je u obavezi da u što kraćem roku izmeni kriterijume za zamenu diploma i uskladi ih sa tumačenjem Skupštine. Ako to ne budu učinili, tužićemo ih Ustavnom sudu - upozorili su juče predstavnici studentskih organizacija.
Studenti tvrde da su fakulteti iščekujući autentično tumačenje Skupštine sve vreme davali akademcima pogrešne informacije o pravima koja će imati kada završe master.
- Mnogi su dali pare i upisali master studije da bi na kraju imali status koji su imali i pre toga. Profesori na pojedinim fakultetima, čak i sad, posle autentičnog tumačenja, tvrde da neće dozvoliti diplomiranima da upisuju doktorske studije. Između ostalog, u pitanju je i jedan profesor sa Filozofskog fakulteta - kaže Srećko Šekeljić iz Saveza studenata Beograda i dodaje:
- Oni kojima se budu dešavale ovakve situacije, slobodno mogu da tuže profesora ili fakultet nadležnom sudu. Isto važi i ako je u pitanju poslodavac koji ne tretira isto diplomiranog i mastera.
Kriterijumi KONUS-a, prema rečima studenata, podrivaju Zakon jer dovode u neravnopravan položaj diplomirane sa masterima. Svi oni koji imaju pitanja u vezi sa Zakonom ili zamenom diploma, mogu da se jave i zatraže savet na telefone 361-0-316 i 306-77-41.

Intervju 24 sata Branko kovačević,rektor bu
Znači, ostajete pri kriterijumima KONUS-a?
- To su zakonski kriterijumi koje mnogi ne ispunjavaju. Programi moraju da se podudaraju bar 80 odsto, studije moraju biti petogodišnje i kandidati moraju imati položen završni ispit.
Ne možete da budete master ako nikad niste bili upisani na master studije. A niste bili upisani zato što nisu postojale.
A ako se studenti, kako su najavili, budu žalili Ustavnom sudu?
- Ne znam da li imaju pravo na to, nisam pravnik. Mislim da to što traže, nije po Zakonu. Ali svako ima pravo da se žali sudu. Zakon mora da se poštuje ili nek menjaju Zakon.
Ko će određivati cenu zamene i kolika bi ona trebalo da bude?
- Fakulteti će određivati po grupacijama i zavisiće od toga ko je po kakvim zakonima i statutima studirao. Što više posla oko zamene, to će cena biti veća.
Dekan Mašinskog fakulteta je najavio cenu od 1.000 evra?
- Dekan se malo šalio. Hteo je da dovede stvar do apsurda, jer je zamena zaista nepotrebna. To je puna cena celih studija. Oni će morati da plate neke takse, PDV itd. Deo uzme država, deo fakultet. Još je na tehničkim fakultetima najlakše, jer traju pet godina i imaju diplomski. Tu takse mogu biti pet, osam, 10, 15 hiljada dinara, na primer.
Hoćete još pričati na KONUS-u o ovom problemu?
- Hoćemo. Svi optužuju fakultete da hoće da uzmu pare, a to nije tačno. Oni ni neće da rade taj Sizifov posao.
Da li ćete pomoći studentima koji su upisali master, ako im nije potreban, da im se ti ispiti računaju kao deo doktorskih studija?
- Nemam ništa protiv. Ako imaju dobar prosek, a master je dobra prilika da poprave prosek. Ali fakulteti odlučuju o tome.
Šta mislite o predlogu studenata da se diplomiranima izdaju potvrde da su jednaki sa masterima?
- Mislim da mogu to da dobiju i da će fakulteti pristati na to.
Da li biste vi menjali diplomu?
- Nikad ne bih menjao svoju diplomu. Jednom u životu stekneš pravo i to niko ne može da promeni, do kraja tvog života.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 18:56:28 

EVO NOVIJIH INFORMACIJA

17:49 09.11.2007.
STUDENTI I REKTOR USAGLASILI ZAJEDNIČKE STAVOVE
Predstavnici studentskih organizacija i predsednik KONUSA Branko Kovačević, konačno su se dogovorili kako će se odluka o izjednačavanju statusa diplomirani i master primenjivati u praksi.

Dogovoreno je da će ubuduće Ministarstvo prosvete propisivati obrazac uverenja o jednakosti, svim diplomcima će biti omogućen direktan upis na doktorske studije i studenti koji su ove godine upisali master moći će da odustanu od studija i da im novac bude vraćen.

Predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu, Saveza studenata Beograda i Studentska unija Srbije održali su sastanak sa predsednikom KONUSA, rektorom Brankom Kovačevićem.

Na sastanku je dogovoreno da se svim diplomcima omogući direktan upis na doktorske studije, a studentima koji su prošle godine upisali master studije na odseku na kom su predhodno diplomirali priznće se položeni ispiti prilikom upisa na doktorske studije.

"Konačno smo uspeli da izjednačimo diplomirani i master, a sada bi trebalo da vidimo da uvedemo tu vrstu potvrde koja će to i garantovati. Tako da smo mi iskreno zadovoljini, posle jednogodišnje borbe, konačno smo uspeli da iznivelišemo da su diplomirani i master zaista ekvivalentni. I ovim što je skupština donela se obesmislila zamena diploma, koju je zakon iz nekog razloga predviđao“, rekla je Jelena Ivančević iz Studentske unije Srbije.

Sa tim sertifikatom, koje bi fakulteti bez nadoknade izdavali, bila bi nepotrebna zamena diploma, jer dodavanje reči master na već postojeću diplomu ne bi donelo nikakva veća prava tim studentima.

Na sastanku je još odlučeno da se svim studentima koji su prošle godine upisali master studije omogući da odustanu od daljeg studiranja ukoliko to žele i da im se vrati novac koji su uplatili na ime upisnine i školirine.

Izvor: Studio B

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 19:02:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 20:54:35
:sexinbed: lud zbunjenog.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 19:05:35 

a dok se zabavljaju... sto ne bi malo i zaradili!?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 19:12:53 

Pridružio se: 21.02.2006. 15:10:11
Izjednachavanje...
u redu !!!!
slazem se!!!! u potpunosti !!!

hocu da ovaj upis BUDE UPIS NA PhD !!!

DIREKTNO!!!

zadovoljni studenti (upis), zadovoljan i faks(uzeo pare).
i svi namireni !!!

I VUK SIT I OVCE NA BROJU !!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 19:14:40 

Ljudi,

hajde da s organizujemo da pritisnemo po gore nevedenom :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 19:15:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 13:15:38
meni su na mom fakultetu(ne FON) rekli ukoliko zelim da upisem PhD moram da imam objavljena 2 naucna rada(ne strucna) i da imam prosek iznad 8,5. sto znaci da je jako mali broj ljudi koji ce ove godine ici diprektno na PhD, jer morace da pisu i objavljuju naucne radove....i tek onda da upiseu. tako da se isplati upisati master jer ti priznaju kao jednu godinu doktorskih

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 19:19:05 

vladica je napisao:
Izjednachavanje...
u redu !!!!
slazem se!!!! u potpunosti !!!

DIREKTNO!!!

zadovoljni studenti (upis), zadovoljan i faks(uzeo pare).
i svi namireni !!!

I VUK SIT I OVCE NA BROJU !!!

faks posebno namiren posto je PhD 180.000 (nema budzeta)x 3 godine...
da li su i studenti zadovoljni?
da li hoces u nauku,
ili da ostanes na faksu???
ako neces - sta ce ti PhD???

i to su objavili posle konkursa i prijemnog (6000+7500 koje naravno nece vratiti, jer to nije skolarina)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 20:52:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 13:15:38
ljudi,
sta cete vi sada, hocete upisivati PhD ili ostajete pri masteru? mene ovo prilicno zbunjuje, :udri: ne vidim svrhu upisivanja mastera posto sam vec master a takodje nisam zainteresovana za PhD jer mi je skupo a i nemam ambicije da ostanem na fakultetu?

ali bi sa druge strane upisala master na FONU jer dolazim sa privatnog fakulteta.

Kakvo je vase misljenje o ovoj novonastaloj situaciji?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 21:46:07 

"Vesti
09.novembar 2007
Obaveštenje
Odlukom Komisije za upis na doktorske i specijalističke strukovne studije "Lista prijavljenih kandidata" u produženom konkursnom roku biće objavljena nakon prijema dokumenata kandidata.

Zbog velikog interesovanja kandidati mogu da konkurišu i u ponedeljak 12.11.2007 od 08.00 do 16.00 časova"

?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 22:21:17 

Pridružio se: 14.09.2004. 18:19:54
Aha, veliko interesovanje ;). Pogledajte listu kandidata na http://www.fon.bg.ac.yu/postdiplomskest ... tudije.pdf
do zatvaranja konkursa nije im se prijavio dovoljan broj kandidata. Samo 19,, mislim da su planirali 30. Naravno, nije problem u manjku interesenata vec u manjku para. 3x180, dodatne troskove da i ne pominjem. Mada, sa ovim novim raspletom dogadjaja...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.11.2007. 22:45:39 

vladica je napisao:

DIREKTNO!!!

mislim da su veceras sirom otvorili vrata...
hoces na PhD /19 prijavljenih, 30 planirano/ ili spec /58 prijavljenih, a konkurs raspisan za 180/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 09:07:48 
Korisnikov avatar

Ne znam sta bih rekla za novonastalu situaciju...Sto kaze Obradov :jlz:

Ja ostajem pri svom izboru za Master na FONu...doktorat je ne interesuje, bar za sada...tako da mi je Master mnogo bitniji.
Ko zna kada ce se na mom fakultetu izdavati diplome mastera i pod kojim uslovima...ali svakako je meni cilj diploma Mastera na FONu! Mislim da ce mi jako puno znaciti za buduci posao!

Tako da ostajem na Masteru a vi ako odustanete...neka onda, picu ja kafu sama...neka,neka... :((

tako drugari...pozzz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 09:34:53 

U ovoj situaciji, mene interesuje PhD ali na budzetu... al ne kucnom nego drzavnom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 11:29:17 

MayaBG je napisao:
...neka onda, picu ja kafu sama...neka,neka... :((

ne, to nece biti dozvoljeno
/ovde se pominje izjednacavanje statusa dipl i master, a ne majino usamljeno pijenje kafe/
;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 13:30:04 
Korisnikov avatar

kobac je napisao:
ne, to nece biti dozvoljeno
/ovde se pominje izjednacavanje statusa dipl i master, a ne majino usamljeno pijenje kafe/
;)

Pa 'ajde da vam poverujem...ali dok ne vidim tj. osetim...ukus vase kafe... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 14:03:04 

Pridružio se: 01.11.2007. 14:33:15
sanny809 je napisao:
meni su na mom fakultetu(ne FON) rekli ukoliko zelim da upisem PhD moram da imam objavljena 2 naucna rada(ne strucna) i da imam prosek iznad 8,5. sto znaci da je jako mali broj ljudi koji ce ove godine ici diprektno na PhD, jer morace da pisu i objavljuju naucne radove....i tek onda da upiseu. tako da se isplati upisati master jer ti priznaju kao jednu godinu doktorskih

a da li si sigurna da ce i onima koji upisu ove godine master, sledece priznati tu godinu ako rese da nastave doktorske... ja koliko sam shvatila to vazi samo za one upisane prosle godine ili po starom programu magistarskih....

meni su na mom , takodje privatnom fakultetu, juce rekli da moram da dam 7 ispita da bi dobila diplomu mastera i da ne moze da se zameni diploma...to su njihovi uslovi a godina je 3000 eura

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 14:46:06 

Pridružio se: 01.11.2007. 14:33:15
Ovako i dalje pise na sajtu http://www.bg.ac.yu pa se pitam da li ce stvarno izdavati te potvrde tj. sertifikate...

Академске студије организују се и изводе као:

1) основне академске студије, које трају три до четири године, и чијим се завршетком стиче од 180 до 240 ЕСПБ бодова. Студент који заврши основне академске студије, остваривши најмање 180 ЕСПБ бодова, стиче стручни назив са назнаком звања првог степена академских студија из одговарајуће области (на енглеском језику: bachelor). Студент који заврши основне академске студије, остваривши најмање 240 ЕСПБ бодова, стиче стручни назив „дипломирани“ са назнаком звања првог степена академских студија из одговарајуће области (на енглеском језику: bachelor with honours)

2) дипломске академске студије (мастер), које трају једну до две године, и чијим се завршетком стиче од 60 до 120 ЕСПБ бодова (укупно 300 ЕСПБ). Студент који заврши дипломске академске студије стиче академски назив "дипломирани" са назнаком звања другог степена дипломских академских студија из одговарајуће области – master

3) специјалистичке академске студије, које трају најмање годину дана, и чијим се завршетком стиче најмање 60 ЕСПБ бодова (укупно 360 ЕСПБ). Студент који заврши специјалистичке академске студије стиче стручни назив "специјалиста" са назнаком звања другог степена академских студија из одговарајуће области

4) докторске академске студије, које трају најмање три године, и чијим се завршетком стиче најмање 180 ЕСПБ бодова (укупно 480 ЕСПБ). Студент који заврши докторске академске студије трећег степена стиче научни назив "доктор наука" са назнаком области – Ph. D., Dr. sci., односно Dr. juris.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 15:48:17 

Pridružio se: 05.11.2007. 20:37:36
Ljudi, da li ste primetili na sajtu FON-a diplomu koja se stice nakon master studija?

Npr. za menadzment, mada je za sve isto...

http://www.fon.bg.ac.yu/postdiplomskestudije/das/men/

Naziv diplome: Diplomirani inženjer organizacionih nauka - Odsek Menadžment

:zbun: :zbun: :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 44  Sledeća