Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2007. 13:43:22 

Pridružio se: 21.02.2006. 10:01:52
Godina: Dipl.
Smer: IS
Видите како су на ЕТФ-у лепо навели који предмети долазе у обзир на ком модулу и припадајуће предметне наставнике. На ФОН-овом сајту о овоме нема ништа. Мени рецимо модул ИТ Менаџмент звучи занимљиво, али немам представу који професори су ту ангажовани и који предмети морају да се слушају. Све се спремам да им напишем мејл са овим, и још неким питањима, ал' стално сам у некој гужви, па одлажем.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2007. 20:35:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.11.2004. 16:44:53
Smer: ME
Sta se sve placa ako se upises na budzet pored prijave i prijemnog??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2007. 11:06:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.09.2007. 14:58:07
Godina: Padobranac
danza je napisao:
Sta se sve placa ako se upises na budzet pored prijave i prijemnog??

Mislim da se placa sve osim skolarine, sto je super, jer kad oduzmes 120 000din sve ostalo je sitnica :)

Uostalom, pozovi fax i pitaj ih...prilicno su ljubazni, bar su u mom slucaju bili!

Pozzz ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2007. 15:15:35 

Pridružio se: 15.10.2007. 15:22:03
Pozdrav za sve. Da li neko moze da mi kaze, koliko bodova je bilo dovoljno da se uđe u budžet prošle godine - naravno pitanje se odnosi na Master studije? Takođe me interesuje da li se formira jedinstvena rang lista kandidata ili posebna za svaki studijski program, a u zavisnosti od zelje prilikom predaje dokumenata.
Pozdrav, Igor

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2007. 15:29:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Prošle godine je bila jedinstvena rang lista za sve programe.

Za budžet je bilo dovoljno 90 bodova.

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2007. 07:36:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2007. 12:36:16
Stefanela je napisao:
Znam da svi plaćaju sledeće:

- prijava na konkurs 6000
- ako polaže prijemni 7500
- upis 800
- prijava ispita 1500x5=7500 (ma sta god ovo znacilo- kakvih 5 puta?!)
- prijava pristupnog rada 1500
- predaja pristupnog rada 0-30000 (ne plaća se naknada ukoliko Masrer rad podrazumeva nadogradnju Diplomskog rada) Ovo je isto nejasno!

Mislim da ni oni sami ne znaju šta se sve plaća i kako uopšte funkcionišu te master studije...

Posto koleginica rece da ce prijemni biti 100%, zanima me da li ce se pri konkursu plati i ovih 7.5K ili se plati 6.0K, pa se plati kada bude prijemni ostatak za troskove prijemnog u iznosu od 7.5K?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2007. 12:00:59 

Pridružio se: 08.03.2004. 23:09:30
@Laki
Za prijavu samo platis 6000din, a kasnije plaćaš 7500 (ne znam tačno kad, nisu rekli).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2007. 12:58:28 
Korisnikov avatar

Stefanela je napisao:
Za prijavu samo platis 6000din, a kasnije plaćaš 7500 (ne znam tačno kad, nisu rekli).

O.K. Hvala. Cisto da ne odem sa nekompletnom dokumentacijom, pa da posle ponovo jurim negde. To me bas nervira.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2007. 17:04:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.12.2003. 10:31:36
Danas meni rekose da ce prijemni ispit biti 4. novembra, a konkurs je produzen do 1. novembra.

Poz.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Medjunarodni master
PostPoslato: 19.10.2007. 12:48:59 

Pridružio se: 17.10.2007. 23:08:50
Godina: Apsolvent
Zna li neko nesto vise o Medjunarodnim master studijama "Menadzment u upravi"?
Kazu da se dobija diploma koja vazi u evropskoj uniji

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 12:53:18 

http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=15064

Skupština prelomila: diplomirani = master
J. Subotić |||| - 19.10.2007. - 22:13
Diplomirani mogu da dobiju diplomu mastera samo ako se podudara 80 odsto gradiva...
Zvanja diplomirani i master će biti izjednačena. Sve stranke Skupštine Srbije, izuzev Srpske radikalne stranke, najavile su posle jučerašnje rasprave da će glasati za ovu odluku.

JEDNAKI - Većina poslanika prihvatila je autentično tumačenje člana 127 Zakona o visokom obrazovanju koji je dao Zakonodavni odbor Skupštine još u julu ove godine. Po njemu masteri i diplomirani su isto i fakulteti svakom već diplomiranom koji dođe i za traži da mu se izda master diploma moraju izaći u susret.
- Postoji jedan uslov, a to je da im se 80 odsto gradiva podudara. Po Zakonu, svi koji su diplomirali mogu od matičnih fakulteta da zatraže diplomu mastera, ali za tim nema potrebe jer su im prava jednaka. Besmisleno je da ja koji sam završio fakultet 1975. godine uzmem zvanje master jer se program po kojem sam studirao mnogo razlikuje – kaže za „24 sata" Branko Kovačević, rektor Beogradskog niverziteta.
Svi diplomirani koji budu hteli diplomu nastera moraće da plate administrativnu taksu. Koliko će ona iznositi odlučivaće fakulteti, dodao je Kovačević. Miloš Nedeljković, dekan Mašinskog fakulteta, potvrdio nam je da će ovaj fakultet diplomiranima koji zatraže diploma naplaćivati oko 1.000 evra.
- Uz novu diplomu ide i dodatak diplomi, a to je ogroman posao. Treba pronaći dosije studenta, videti tačno ko mu je i šta predavao i popuniti dodatak koji sadrži sva znanja i veštine koje je student stekao tokom školovanja. Koliko će administrativna taksa tačno iznositi odlučićemo na nivou grupacije tehničkih fakulteta, kad se tumačenje člana 127 usvoji u Skupštini – kaže Nedeljković.
Predstavnici studenata kažu da su zadovoljni razvojem situacije.
- Podržavamo izjednačenje zvanja i prava, ali smatramo da nema potrebe za zamenom diploma kad će prava za nastavak školovanja i dobijanje posla svima biti jednaka – kaže Aleksandar Jović iz Saveza studenata Beograda.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 14:40:32 
Korisnikov avatar

gost iz svemira je napisao:
http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=15064

Skupština prelomila: diplomirani = master
J. Subotić |||| - 19.10.2007. - 22:13
Diplomirani mogu da dobiju diplomu mastera samo ako se podudara 80 odsto gradiva...
Zvanja diplomirani i master će biti izjednačena. Sve stranke Skupštine Srbije, izuzev Srpske radikalne stranke, najavile su posle jučerašnje rasprave da će glasati za ovu odluku.

JEDNAKI - Većina poslanika prihvatila je autentično tumačenje člana 127 Zakona o visokom obrazovanju koji je dao Zakonodavni odbor Skupštine još u julu ove godine. Po njemu masteri i diplomirani su isto i fakulteti svakom već diplomiranom koji dođe i za traži da mu se izda master diploma moraju izaći u susret.
- Postoji jedan uslov, a to je da im se 80 odsto gradiva podudara. Po Zakonu, svi koji su diplomirali mogu od matičnih fakulteta da zatraže diplomu mastera, ali za tim nema potrebe jer su im prava jednaka. Besmisleno je da ja koji sam završio fakultet 1975. godine uzmem zvanje master jer se program po kojem sam studirao mnogo razlikuje – kaže za „24 sata" Branko Kovačević, rektor Beogradskog niverziteta.
Svi diplomirani koji budu hteli diplomu nastera moraće da plate administrativnu taksu. Koliko će ona iznositi odlučivaće fakulteti, dodao je Kovačević. Miloš Nedeljković, dekan Mašinskog fakulteta, potvrdio nam je da će ovaj fakultet diplomiranima koji zatraže diploma naplaćivati oko 1.000 evra.
- Uz novu diplomu ide i dodatak diplomi, a to je ogroman posao. Treba pronaći dosije studenta, videti tačno ko mu je i šta predavao i popuniti dodatak koji sadrži sva znanja i veštine koje je student stekao tokom školovanja. Koliko će administrativna taksa tačno iznositi odlučićemo na nivou grupacije tehničkih fakulteta, kad se tumačenje člana 127 usvoji u Skupštini – kaže Nedeljković.
Predstavnici studenata kažu da su zadovoljni razvojem situacije.
- Podržavamo izjednačenje zvanja i prava, ali smatramo da nema potrebe za zamenom diploma kad će prava za nastavak školovanja i dobijanje posla svima biti jednaka – kaže Aleksandar Jović iz Saveza studenata Beograda.

Da.... To sam i ja video... Stoga, mislim da ne treba konkurisati za master bar jos 5-7 dana. Cisto da se slegne prasina i da predstavnici drzave donesu jedinstven stav prema master studijama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 16:30:59 
Korisnikov avatar

Ko zna koliko će na FONu da košta to izjadnačavanje... I kako će u praksi da izgleda...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2007. 20:28:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2006. 21:09:18
Godina: Apsolvent
Sta ce da bude sa ljudima koji su prosle godine upisali master?

Pare nazad ili ko vas yebe? :jlz:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 15:09:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.10.2002. 15:10:00
Danas su zvanicnici fakulteta iskoristili svecanu dodelu diploma da izreklamiraju svoje master studije...

Po njima diplomirani i master _ipak_ nisu isto, pa ako hocete master treba da polazete jedan ispit i da radite zavrsni masters rad (kako god se on zvao), koji moze biti nadogradnja diplomskog...

I kao mozete da menjate trenutnu diplomu za masters, ALI na njoj nece pisati masters pa je jelte bolje da se upisu ove mini studije...

Mislim da ovo nije bas u skladu sa odlukom skupstine, i trebalo bi to malo rascistiti...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 20:09:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.12.2001. 21:48:50
Godina: Profesor
Oni ce to lako rascistiti.

Morace da je priznaju jer su drzavni fax, ali ce kostati isto onoliko koliko kosta sad za ljude koji upisuju. Pa eto i masinski trazi samo evra, mislite li stvarno da ce fon traziti manje??? Kakav crni jedan ispit, bas njih briga, samo daj ke$.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2007. 23:48:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
implant je napisao:
Po njima diplomirani i master _ipak_ nisu isto, pa ako hocete master treba da polazete jedan ispit i da radite zavrsni masters rad (kako god se on zvao), koji moze biti nadogradnja diplomskog...

I kao mozete da menjate trenutnu diplomu za masters, ALI na njoj nece pisati masters pa je jelte bolje da se upisu ove mini studije...

:zbun:

cula sam i ja da su na dodjeli diploma to pricali
nije mi jasno kako su oni to zamislili
bice dvije vrste master diploma koje ce oni izmisliti? bas ne vjerujem ..

smislit ce oni vec koliko $$

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 12:37:38 

implant je napisao:
Danas su zvanicnici fakulteta iskoristili svecanu dodelu diploma da izreklamiraju svoje master studije...

Каква бре додела диплома!? Зар нису требали да ме позову на ту доделу (дипломирао сам у јуну)???? Бедак...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 15:25:03 
Korisnikov avatar

bilo je obavjestenje na sajtu

Citiraj:
Svečana predaja diploma će se obaviti 20. oktobra 2007. godine u sali 201 Fakulteta organizacionih nauka, ulica Jove Ilića 154, Beograd – Voždovac za studente koji su diplomirali u periodu:

* od 21.05.2007. do 10.07.2007. godine – u 12:00
* od 11.07.2007. do 31.08.2007. godine – u 13:30

Ako u navedenom terminu niste u mogućnosti da dođete na Fakultet, rok za podizanje diplome bez dodatnog plaćanja je 30. novembar 2007. godine. Ukoliko neko drugi dolazi da preuzme Vašu diplomu može to uraditi samo uz sudsko ovlašćenje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 15:28:29 
Korisnikov avatar

Pa skupština je donela takvu odluku da prividno svi dobijaju... Diplomirani jer su kao jednaki, a fakulteti koji će moći debelo da naplate tu jednakost... Sve u svemu kao što reče Djogani, na isto ti dođe, samo daj keš!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 15:38:38 
Korisnikov avatar

a po cemu ce se sad razlikovati diploma onih koji su zavrsili te master studije na fon-u i npr moja kad diplomiram i lepo "kupim" master diplomu na salteru?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 16:47:28 

Tix je napisao:

Citiraj:
Svečana predaja diploma će se obaviti 20. oktobra 2007. godine u sali 201 Fakulteta organizacionih nauka, ulica Jove Ilića 154, Beograd – Voždovac za studente koji su diplomirali u periodu:

Ako u navedenom terminu niste u mogućnosti da dođete na Fakultet, rok za podizanje diplome bez dodatnog plaćanja je 30. novembar 2007. godine. Ukoliko neko drugi dolazi da preuzme Vašu diplomu može to uraditi samo uz sudsko ovlašćenje.

Е до мојега! Па јел' они очекују да ја сваког дана проверавам на сајту кад ће додела? Има нас и који радимо нешто у животу... Колико ја знам, требали су да ми пошаљу позив(ницу) на кућну адресу...
Стварно није у реду...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 19:02:26 

Pridružio se: 07.03.2003. 12:00:07
Citiraj:
Последње вести
21. окт 2007.
О мастерима без консултовања Конус-а
Савез студената Београда је издао саопштење за јавност поводом скупштинске расправе о изједначавању дипломираних и студената са звањем мастера, као и најави појединих посланика да би цео процес могао да се одложи како би се још једанпут чуло мишљење КОНУС-а. ССБ, чије саопштење преносимо у целости, се најоштрије противи том предлогу.

Поводом расправе која се води под 33. тачком Дневног реда Прве седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије, Савез студената Београда, издаје следеће

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Цела академска јавност са великом пажњом прати расправу које се одвија у републичком парламенту. Изједначавање права дипломираних и будућих мастера присутно је у српској јавности дуже од годину дана.
Када је Народна скупштина, коначно, у свој дневни ред уврстила и ово питање, тонови одређених посланика стварају додатну пометњу и забринутост међу академцима.

Поједини народни посланици покушавају да побегну од одговорности и “врућ кромпир” пребаце у туђе руке.
Сведоци смо да се у јавности политичари често позивају на потребу поделе и прихватања одговорности, али се чини да се то односи искључиво на јавне функције.

Идеје да се цео проблем односа дипломираних и мастера врати пред Конференцију универзитетâ Србије (КОНУС) су неприхватљиве и враћају нас најмање годину дана уназад.
Подсећамо да је управо због дискутабилних одлука и препорука овог тела факултетима тражено аутентично тумачење Народне скупштине одредаба става 1. и 2. члана 127. Закона о високом образовању.

Са разлогом смо забринути какву би одлуку по овом питању могао донети КОНУС, пре свега имајући у виду да професоре у њиховом раду ограничава само Кодекс професионалне етике.
Овај кодекс лако може постати само мртво слово на папиру, јер непостојање казнених одредби, осим опомена, јавних опомена и јавних осуда, доводи у сумњу искрену жељу да се студенти заштите од самовоље појединих професора.

Са друге стране стављање еквиваленције дипломирани-мастер пред КОНУС доводи представнике универзитета у Србији у сукоб интереса, али и под велики притисак, јер би доношење одређених одлука омогућило директну финансијску корист високошколским установама.

Поново позивамо политичку елиту у Србији да се одговорно понаша, одрекне двевно-политиканства када су питању озбиљни друштвени проблеми и донесе одлуку којом ће разрешити Гордијев чвор високог образовања Србије.
Подсећамо нашу елиту на обећања дата у више наврата, али и на чињеницу да ову одлуку чека 400.000 академских грађана.

Савез студената Београда

Vest je preuzeta sa http://www.studentskisvet.com/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.10.2007. 21:03:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.10.2002. 15:10:00
gost iz svemira je napisao:
Tix je napisao:

Citiraj:

Е до мојега! Па јел' они очекују да ја сваког дана проверавам на сајту кад ће додела? Има нас и који радимо нешто у животу... Колико ја знам, требали су да ми пошаљу позив(ницу) на кућну адресу...
Стварно није у реду...

Pa ti barem nisi brucos, valjda znas kako stvari funkcionisu... Slali su pozivnice, ti eto nisi imao srece:) ponestalo im koverti...

Inace meni su strpali pogresne dokumente u onu kovertu u kojoj sam trebao da dobijem diplomu iz srednje. I kad sam zvao zena u studentskoj sluzbi, posto me je saslusala stavila ruku na slusalicu, misleci da ne cujem i pocela da se cereka u fazonu "HAHA nije dobio dokumenta iz srednje"... Epilog je da sad moram da idem sa radnog mesta sledece nedelje da bih uzeo svoja dokumenta...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.10.2007. 00:09:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.12.2001. 21:48:50
Godina: Profesor
Tix je napisao:
a po cemu ce se sad razlikovati diploma onih koji su zavrsili te master studije na fon-u i npr moja kad diplomiram i lepo "kupim" master diplomu na salteru?

Po datumu izdavanja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 44  Sledeća