Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 16:08:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 13:15:38
Godina: Dipl.
Smer: ME
tanya je napisao:
sanny809 je napisao:
meni su na mom fakultetu(ne FON) rekli ukoliko zelim da upisem PhD moram da imam objavljena 2 naucna rada(ne strucna) i da imam prosek iznad 8,5. sto znaci da je jako mali broj ljudi koji ce ove godine ici diprektno na PhD, jer morace da pisu i objavljuju naucne radove....i tek onda da upiseu. tako da se isplati upisati master jer ti priznaju kao jednu godinu doktorskih

a da li si sigurna da ce i onima koji upisu ove godine master, sledece priznati tu godinu ako rese da nastave doktorske... ja koliko sam shvatila to vazi samo za one upisane prosle godine ili po starom programu magistarskih....

meni su na mom , takodje privatnom fakultetu, juce rekli da moram da dam 7 ispita da bi dobila diplomu mastera i da ne moze da se zameni diploma...to su njihovi uslovi a godina je 3000 eura

ja sam u utorak bila na razgovoru sa dekankom mog fakulteta i ona mi je rekla da ukoliko upisem master da ce mi biti priznato kao jedna godina PhD, ona je u mom prisustvu zvala ministrastvo posto je bas taj dan donesena odluka o priznavanju DIPLOMIRANI=MASTER, tako sam ja nju tako razumela ,ali mislim da ni njima nije jasno tacno kako to da izvedu, posto i oni moraju da se konsultuju sa ministarstvom da bi protumacili dobro zakon. mozda u medjuvremenu se pojavi jos neko tumacenje zakona, pa ne bude tako kao sto je ona meni rekla

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 17:26:35 

Pridružio se: 20.10.2006. 14:12:39
Godina: I
A ZASTO NE BI NAMA OVAJ UPIS NA MASTER STUDIJE PRIZNALI KAO UPIS NA SPECIJALISTICKE AKADEMSKE STUDIJE, AKO VEC IMAMO MASTER?I VUCI SITI, I OVCE NA BROJU!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 18:05:58 

Pridružio se: 01.11.2007. 14:33:15
Godina: Padobranac
Smer: IS
Ljikac83 je napisao:
A ZASTO NE BI NAMA OVAJ UPIS NA MASTER STUDIJE PRIZNALI KAO UPIS NA SPECIJALISTICKE AKADEMSKE STUDIJE, AKO VEC IMAMO MASTER?I VUCI SITI, I OVCE NA BROJU!

TO BI BIL DOBRO, ALI...

Jedini problem je sto FON uopste nije raspsao konkurs za specijalisticke akademske studije vec za specijalisticke strukovne studije.... a evo i razlike... isto sa sajta http://www.bg.ac.yu

Струковне студије организују се и изводе као:

1) основне струковне студије, које трају три године, и чијим се завршетком стиче 180 ЕСПБ бодова. Студент који заврши основне струковне студије стиче стручни назив са назнаком звања првог степена струковних студија из одговарајуће области – bachelor appl.

2) специјалистичке струковне студије, које трају најмање годину дана, и чијим се завршетком стиче најмање 60 ЕСПБ бодова. Студент који заврши специјалистичке струковне студије стиче стручни назив "специјалиста" са назнаком звања другог степена струковних студија из одговарајуће области – professional master[/url]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 18:06:51 

Pridružio se: 21.02.2006. 15:10:11
Ljikac83 je napisao:

Lupetanje gluposti !!!!!!!!!!
ljudi, pozavrsavali ste fakultete a pojedinci nemajU blage veze o rangiranju zvanja.
Za NEUPUCENE: http://www.fon.bg.ac.yu/postdiplomskest ... sional.pdf

Jos par fakata:

1. izjednacena su PRAVA ali NE i ZVANJA dilpomiranih i mastera,
2. predizborna kampanja u toku (neobjavljena), setite se KO (imenom) je pokrenuo pitanje izjednacavanja u skupstini pa zakljucite koja partija ocekuje glasove od te akcije,
3. izadjite sa diplomom dipl.ing u inostranstvo (EU,USA, AUS...) i vidite kako ce Vas rangirati u Njhovoj nostrifikaciji.
4. ako su pojedini "experti" ucinili ovo zamesateljstvo sa izjednacavanjem, neka onda svima DAJU MASTER DIPLOME, a nama koji smo bili na OVOM upisu neka nas upisu na PhD studije JER JE SAMO TO IZNAD,po hijerarhiji, MASTERA.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 19:22:12 

Pridružio se: 01.11.2007. 23:27:29
SPECIJALISTICKE AKADEMSKE STUDIJE su po hijerarhiji iznad MASTERA i PROFESSIONAL MASTERA (SPECIJALISTICKE STRUKOVNE STUDIJE)

http://www.bg.ac.yu/studije-nivoi.php

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 19:25:59 

TAJ LINK, VLADICE, OTVORI I PROCITAJ!
IZNAD MASTERA, PORED DOKTORSKIH, IDU I SPEC. AKADEMSKE STUDIJE - U POSLEDNJEM SEGMENTU- O NASTAVKU SKOLOVANJA.
MENI JE POTREBNO DODATNO ZNANJE, ALI PARA (NI VOLJE) NEMAM DA UCIM JOS MIN 3 GODINE.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 19:33:45 

Tako je,
ali koliko vidim na FON-u ima SAMO specijalisticke STRUKOVNE ali ne i akademske studije!!! znaci,
ako se ne varam u ovom konkretnom slucaju, na FON-u neko IZNAD mastera moze da dobije SAMO PhD.

demantujte me ako gresim.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 19:39:29 

ZATO JE MOJ PREDLOG NA MESTU - AKO VEC IMAMO MASTER(SKUPSTINSKI), PONUDITE NAM NIVO IZNAD MASTERA I UPISITE NAS (UMESTO MASTERA) NA SPECIJALISTICKE AKADEMSKE STUDIJE.

JOS GODINU DANA CEKANJA .... NE VERUJEM DA CE NESTO NOVO DONETI.
PRIMETITE DA SE NI NA JEDNOM DRZAVNOM FAKULTETU NE ORGANIZUJU SPEC. AKADEMSKE STUDIJE ZA MENADZMENT.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 19:42:43 

Slazem se sa tvojim stavom da na NI NA JEDNOM DRZAVNOM faxu nema spec.acd. studije, a posto toga NEMA onda daj sta ima.. :)
a ima PhD

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 19:50:33 

DA, ALI NEMA SVAKO (2.000,00e * 3) ZA PhD!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 22:08:07 

Majo,
Kobac,

zivi li ste? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 23:23:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.09.2007. 14:58:07
vladica je napisao:
Majo,
Kobac,

Ja ziva, za ostale ne garantujem... :D

Citam po 789 000 put raspravu o izjednacavanju dipl = master...i nesto mi se ne da da ulazim u to pravo da ti kazem, jedino me cudi sto sam videla na sajtu FONa da nam nigde u nazivu ne stoji zvanje Master po zavrsetku istog :zbun: ali zvacu ja njih vec pa cu da ih pitam, nista vi ne briniti...u krajnjem slucaju hvalicu se da sam zavrsila dva faxa :D

A da...ja i dalje cekam rang listu u ponedeljak i to prilicno mirno kao da je to svakodnevna stvar :zbun:

Pocinje da me plasi ovoliki optimizam... ;) :zbun:

Nego, kako ste mi vi?

pozzz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.11.2007. 23:36:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2007. 13:15:38
stvarno majo mogla bi da ih zoves, posto si uspela da ih ubedis da ti kazu koliko je ljudi bilo prijavljeno mozda ti kazu nesto vise o zvanju Master

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 09:20:02 
Korisnikov avatar

sanny809 je napisao:
stvarno majo mogla bi da ih zoves, posto si uspela da ih ubedis da ti kazu koliko je ljudi bilo prijavljeno mozda ti kazu nesto vise o zvanju Master

U ponedeljak...ranom zorom!!! :care:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 11:37:08 

Pridružio se: 25.10.2007. 21:36:37
vladica je napisao:
Majo,
Kobac,

pa vladice,
bila je subota... koji je najbolji nacin za smirivanje nervoze?!?
;)

nego, sad citam... daleko vi odoste... cak do predizborne kampanje..

maja je u pravu, treba sacekati ponedeljak i (majo, na tebe racunamo) ranom zorom pozvati onu finu gospodjicu (na ivici nervnog sloma) i onda cemo znati - sta i kako dalje...

master je dobra stvar ako hoces da uzmes jos jednu profesiju na drugom faksu (ili ako si sa privatnog a treba ti diploma BU)
ako ces u nauku ili da ostajes na faksu - onda PhD,
ako postoje specijalisticke akademske - to je super za dipl ing...
jedno je sigurno - napravili su potpuni haos

PITANJE:
zasto nisu resili problem izjednacavanja PRE konkursa, tj. do kraja septembra? to bi bilo bolje za sve, fakultet ne bi morao da vraca pare, a mi da se nerviramo (premda... nije lose smirivati nervozu ;), ali moze se to raditi i bez svega ovoga...)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 11:50:23 

evo sta kazu za doktorske :
"III ОПШТИ УСЛОВИ КОНКУРСА
На студијске програме докторских академских студија могу се уписати:
- лица која имају завршене дипломске академске студије, односно интегрисане
студије из чл. 80. ст. 5. и 6. Статута Универзитета у Београду, са најмање 300 ЕСПБ бодова и
општом просечном оценом од најмање 8 на основним академским и дипломским
академским студијама;
- лица која имају завршене дипломске академске студије, односно интегрисане
студије из чл. 80. ст. 5. и 6. Статута Универзитета у Београду, са најмање 300 ЕСПБ бодова и
остварене научне радове, на начин уређен општим актом факултета;
- лице које има академски степен магистра наука, ако не пријави докторску
дисертацију, у складу с одредбом члана 128. Закона о високом образовању; и
- лица која су стекла, или стекну VII-1 степен према прописима који су важили
до ступања на снагу Закона о високом образовању, уколико су завршили основне студије са
просечном оценом најмање 8 (осам) и уколико није другачије утврђено посебним условима
уписа на одређени студијски програм.
Студент последипломских магистарских студија, уписан по прописима који су
важили до ступања на снагу Закона, може у току студија прећи на студијски програм
докторских студија, у оквиру истих или сродних области студија, под условима које
прописује наставно научно веће факултет, односно Веће за мултидисциплинарне студије.
На докторске студије може се уписати лице које зна један светски језик."

VLADICE - NEMA BUDZETA... ministarstvo ne daje novac za doktorske studije. dakle - izgleda mozes da ih upises, ali.. 9000 je prijava na konkurs i 180.000 godina... samo magistri ne placaju skolarinu, nego -
"плаћају трошкове пријаве у истом износу као при пријави докторске
дисертације према одредби члана 128. Закона о високом образовању."
?????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 15:27:01 
Korisnikov avatar

kobac je napisao:
На докторске студије може се уписати лице које зна један светски језик."
NEMA BUDZETA... ministarstvo ne daje novac za doktorske studije. dakle - izgleda mozes da ih upises, ali.. 9000 je prijava na konkurs i 180.000 godina... samo magistri ne placaju skolarinu, nego -
"плаћају трошкове пријаве у истом износу као при пријави докторске
дисертације према одредби члана 128. Закона о високом образовању."
?????

E k'o luda sam bez doktorskih studija :prso:

Mada...kad pomislim kakve su plate profesorima...narocito na privatnim fakultetima...par sati rada - par hiljada evra!!!
Malo li je na ovu skupocu :zbun: ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 15:31:16 

kobac je napisao:
vladica je napisao:
Majo,
Kobac,

master je dobra stvar ako hoces da uzmes jos jednu profesiju na drugom faksu (ili ako si sa privatnog a treba ti diploma BU)
ako ces u nauku ili da ostajes na faksu - onda PhD,
ako postoje specijalisticke akademske - to je super za dipl ing...
jedno je sigurno - napravili su potpuni haos

PITANJE:
zasto nisu resili problem izjednacavanja PRE konkursa, tj. do kraja septembra? to bi bilo bolje za sve, fakultet ne bi morao da vraca pare, a mi da se nerviramo (premda... nije lose smirivati nervozu ;), ali moze se to raditi i bez svega ovoga...)

Pitanje je, zapravo, KOG DJAVOLA NEKO TRAZI SA PRIVATNOG FAKULTETA NA FON-u ILI UOPSTE NA BU?
neka traze master tamo gde su diplomirali, neka nam ne deraziraju NASE diplome.
znamo i sami kakvo je studiranje i znanje koje se dobije tamo na kojekavim TRENDOVIMA I Zecevicima.
logicki, samo da OPERU DIPLOME i prikace dilpomu BU. svaki drugi izgovor je irelevantan. a ponajgore traze da im BU IZDA MASTER PO AUTOMATIZMU i jos da se umuvaju na specijalizaciju kod nas na FON-u pa da ubiju 2 muve jednim udarcem.

Treba da napravimo udruzenje za zastitu interesa nas FON-ovaca i drugih sa BU od padobranaca.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 15:40:46 

Bilo bi lepo da FON zatrazi od padobranaca da na nasem faxu poloze matematike, statisiku, principe programiranja,operaciona, projekte, investicije... i jos sto sta, pa tek onda da se se razmisli FON hoce li da ih pusti na upis za master.
Padobranci, nista licno nemam protiv Vas ali mislim da nije u redu kako se nas maticni fakultet odnosi prema nama fonovcima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 15:44:45 

vladica je napisao:
Pitanje je, zapravo, KOG DJAVOLA NEKO TRAZI SA PRIVATNOG FAKULTETA NA FON-u ILI UOPSTE NA BU?
logicki, samo da OPERU DIPLOME i prikace dilpomu BU. svaki drugi izgovor je irelevantan. a ponajgore traze da im BU IZDA MASTER PO AUTOMATIZMU i jos da se umuvaju na specijalizaciju kod nas na FON-u pa da ubiju 2 muve jednim udarcem.

Treba da napravimo udruzenje za zastitu interesa nas FON-ovaca i drugih sa BU od padobranaca.

cinjenica je da svi mi sa BU imamo lose misljenje o privatnim fakultetima i to prvenstveno zbog onih na kojima se sve svodi na - platis i ne moras ni na jedan ispit da izadjes...
sa druge strane znam da je covek zavrsio University of Sheffield i ovde su mu priznali kao visu skolu ?!?
na kraju se sve svede na to da od tebe zavisi koliko hoces da naucis...
na primer - dipl ing sa ETFa na testu za posao (u jednoj stranoj firmi, konkurs za sistem administratora) nije znao koliko bita ima u bajtu i sta je telnet??? i jos se zalio sto nije primljen???
svuda ima kvaliteta i nekvaliteta
...i niko od nas nije potpuno imun na predrasude

Poslednji put menjao kobac dana 11.11.2007. 16:10:35, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 15:50:09 

vladica je napisao:
Bilo bi lepo da FON zatrazi od padobranaca da na nasem faxu poloze matematike, statisiku, principe programiranja,operaciona, projekte, investicije... i jos sto sta, pa tek onda da se se razmisli FON hoce li da ih pusti na upis za master.
Padobranci, nista licno nemam protiv Vas ali mislim da nije u redu kako se nas maticni fakultet odnosi prema nama fonovcima.

APSOLUTNO!!!!
diferencijalni ispiti su nekada bili normalna stvar
ALI nisu krivi oni koji zele da se skoluju zbog ukidanja diferencijalnih.

licno mislim da je i 5 ispita + rad potpuna glupost. u svetu ti za master treba 10-tak ispita.. i realno samo tako moze nesto i da se nauci...
ali ni za to nisu krivi studetni kao ni oni koji to zele da postanu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 16:49:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 20:54:35
vladica je napisao:
neka traze master tamo gde su diplomirali, neka nam ne deraziraju NASE diplome.
znamo i sami kakvo je studiranje i znanje koje se dobije tamo na kojekavim TRENDOVIMA I Zecevicima.

Prvo da se ostavimo tih predrasuda, za koje su, slozicete se, krivi sami privatni fakulteti koji su svojim snizenim kriterijumima i stvorili takvo misljenje u javnosti. Nemojte stavljati sve ljude u isti kos, jer u moru nasminkanih i ogranicenih ipak ima onih koji vrede.
Slazem se da je sa ovom situacijom ucinjena nepravda prema prema vama FON- ovcima, i da svakako na tom polju treba nesto popraviti.
Nezaboravimo da je kada ste poceli da kukate da niste nabavili informator upravo jedan megatrendovac pritekao u pomoc i poslao skenirani informator.
Nezaboravimo i to da se kolege Kobac i Vladica vec duze vreme dopisuju sa koleginicom koja je sa privatnog fakulteta.
Podsetimo kolege da se "Vam" sa prvim velikim slovom pise samo ako se sa postovanjem obracate jednoj osobi, a ukoliko je u pitanju mnozina onda se pise sa malim. Isto tako maja se pise sa velikim pocetnim slovom, to je ime, znaci: Maja. Dobro, razumem, zavrsili ste fakultet na BU, ali vam je pravopis slabije isao.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 16:56:30 

Obradov,
pokrij se usima po pitanju pravopisa.

osnovne skole su nam svuda bile iste.
sad je rec o PDS.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 16:57:18 

btw, od inzenjera ni ne mozes da ocekujes jezicki perfekcionizam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.11.2007. 17:17:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 20:54:35
vladica je napisao:
btw, od inzenjera ni ne mozes da ocekujes jezicki perfekcionizam.

:jeah:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Sledeća