Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 12:15:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.11.2003. 19:52:31
Godina: Dipl.
Smer: UK
Cao svima,

meni nesto nije najjasnije u vezi sa numeracijom prijava. Koliko sam ispratila, jedan kolega je rekao da se prijavio 11.11 kao 588 , dok je drugi pomenuo 4.11. i prijavu pod brojem 1024?

Da li ste sigurni da se ide po redosledu?

Takodje, mene licno zanima broj ispita ukoliko promenim studijski program. Poslednja informacija koju sam licno dobila bila je da je u fazi izrade "kalkulator" pomocu koga bi svakome mogli da procene broj ispita u zavisnosti od smera, izbornih i slicno... Nije mi vise do cekanja tog kalkulatora, i sednica, nadam se da ce uskoro naci nacin da se organizuju ne zelim da verujem da je fakultet koji ceni svoj master program 150000rsd, nesposoban da se organizuje.

hvala,

pozdrav,

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 12:26:13 

Pridružio se: 10.11.2009. 12:53:44
Smer: ME
Zanimljivo..
Meni je vazno da ukupno imam preko 51 poena, bez prijemnog imam oko 30. 51 je minimum kako bi se upisao master, a da se pritom ne razmislja i ceka njihova odluka da li moze i sa manje. Koliko se secam, potrebno je imati najmanje 6 poena po predmetu na prijemnom, da sve bude regularno. Mada, poznavajuci nase fakultete, mislim da ce sigurno moci da se upise i sa manje. Ko bi se odrekao tolikog novca. Verovatno svi koji budu konkurisali ce i upisati. O budzetu ni ne razmisljam. Sanse da upadnem u prvih 9, koliko primaju na MDHN, je ravna nuli, tako da necu mnogo spremati prijemni.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 12:33:05 

Verovatno je neka greska, mozda je slucajno dodao jedan broj, mozda je sto i neki. Prijavio sam se 6. novembra i redni br. moje prijave je 494.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 12:38:39 
Korisnikov avatar

@ bogiz:

ok, slazem se sa tobom. mene zanima broj predmeta na svakom studijskom programu, mozda sam lenja pa ne mogu da ucim vise od jednog :P .

A sto se tice tvoje racunice - hm, pazi - ukoliko svi nisu tvog misljenja (a nisu) pa budu bubali do iznemoglosti, kad se povuce crta na onaj broj ljudi koji se prima na odredjeni modul, ne verujem da ce to biti 51 poen...vec mnogo vise... zar ne?

naravno, ako zanemarimo donju crtu propisanu broju ljudi koji primaju ukupno, i ako "puste" sve da se uspisu, problemi su nam minimalni :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 12:38:53 
Korisnikov avatar

@ bogiz:

ok, slazem se sa tobom. mene zanima broj predmeta na svakom studijskom programu, mozda sam lenja pa ne mogu da ucim vise od jednog :P .

A sto se tice tvoje racunice - hm, pazi - ukoliko svi nisu tvog misljenja (a nisu) pa budu bubali do iznemoglosti, kad se povuce crta na onaj broj ljudi koji se prima na odredjeni modul, ne verujem da ce to biti 51 poen...vec mnogo vise... zar ne?

naravno, ako zanemarimo donju crtu propisanu broju ljudi koji primaju ukupno, i ako "puste" sve da se upisu, problemi su nam minimalni :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 12:44:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.10.2009. 14:25:49
Godina: Padobranac
Smer: IS
Što se tiče broja prijavljenih nije greška, nego se kolega verovatno prijavio na studijski program El.poslovanje, a njihovi brojevi prijave kreću od 1000, dok sa ostalih programa kreću od 0 pa do 1000 :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 12:47:39 
Korisnikov avatar

Aha...mislis oni su totalno poseban stream.

pa dobro, onda realno ima onoliko koliko se prijavilo na ostale (>500) + el. poslavanje (koje je verovatno dostiglo 100ak prijava).

Mislim da je praksa do sada uvek duplo vise prijavljenih , pa sad videcemo..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 13:16:22 

Znam, verovatno bih sa 51 bio medju poslednjima, ali zelim samo da zadovoljim taj minimum, kao i 6 poena po predmetu, da ne bude posle, em sto sam ispod crte, em nemam dovoljno poena. :) Siguran sam da ce prosiriti listu, ali nisam bas siguran da ce primiti ljude koji ne ispune ove uslove. Nemam motivaciju da ucim jer sanse nema da udjem na budzet, ne zelim da se opterecujem. Mada, racunam da cu imati ukupno oko 60 poena.
Razmisljam da upisem menadzment ili finansijski menadzment, ima 5 ispita +pristupni rad+diplomski....mislim da se vecina ispita polaze putem seminarskog, svi kazu da nije tesko....videcemo..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 13:52:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
A jel ima informacija za stare studente ? Kolko para i kolko ispita ? :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 14:57:27 

Pridružio se: 12.11.2009. 00:38:09
Ljudi kriza je, nema se para....fakultetu sigurno treba novac... :P
Sto ne bi primili sve koji se prijave. Da ne prime samo 50 studenata nece dobiti oko 80000e, a sa ukupnim troskovima oko 100000e. Ja ne znam ko ce odbiti toliki novac u ovom vremenu. Pa kasnije ko nije sposoban da uci, taj nece ni zavrsiti master, molim lepo. :D

Ja mislim da je taj prijemni cista glupost i da osim rang liste - zbog budzeta, nece imati nikakvu funkciju, sem sto ce uzeti po 1500 din za literaturu (o tome goliko je "srodna" literatura za polaganje prijemnog necu ni da komentarisem) i 9500 din za prijemni.

Ali videcemo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 14:58:19 

Ljudi kriza je, nema se para....fakultetu sigurno treba novac... :P
Sto ne bi primili sve koji se prijave. Da ne prime samo 50 studenata nece dobiti oko 80000e, a sa ukupnim troskovima oko 100000e. Ja ne znam ko ce odbiti toliki novac u ovom vremenu. Pa kasnije ko nije sposoban da uci, taj nece ni zavrsiti master, molim lepo. :D

Ja mislim da je taj prijemni cista glupost i da osim rang liste - zbog budzeta, nece imati nikakvu funkciju, sem sto ce uzeti po 1500 din za literaturu (o tome goliko je "srodna" literatura za polaganje prijemnog necu ni da komentarisem) i 9500 din za prijemni.

Ali videcemo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 15:11:55 
Korisnikov avatar

Ripper je napisao:

To i mene zanima, ali je poslednja info na tu temu to u vezi neke kalkulacije koja ce se raditi za stare studente. Jer mi nemamo sigurno 5 ispita + master rad, vec manje... ne znam sto je tako tesko naci neku logiku!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 16:13:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2008. 11:40:01
Da li neko zna da li se knjiga iz uis-a iz 2008-e, mnogo (ili uopste) razlikuje od ove nove??! :zbun:
Imam ovu staru, pa da znam da li je potrebno da kupujem novu. :(

još uvijek volim te...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 17:11:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.01.2007. 22:09:19
@Aki
I ja imam uis iz 2008. Zvao sam skriptarnicu i rekli su mi da je ta knjiga potpuno ista kao ova nova.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 18:00:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2008. 11:40:01
@kvo be
Hvala!
:hvala:

još uvijek volim te...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.11.2009. 21:28:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.02.2003. 23:09:57
iwa je napisao:
Ripper je napisao:

To i mene zanima, ali je poslednja info na tu temu to u vezi neke kalkulacije koja ce se raditi za stare studente. Jer mi nemamo sigurno 5 ispita + master rad, vec manje... ne znam sto je tako tesko naci neku logiku!!!

Ja sam ih juce zvala i ista prica :// Jos se nista ne zna.
Posto proslih godina se nije smeo menjati smer (zbog finan.olaksica), pitala sam je hoce li to biti slucaj i ove godine - naravno ni ovo se ne zna :/
Pa zar da cekam poslednji datum da se prijavim na ovaj master???
Stvarno vise nema smisla.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2009. 15:31:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2004. 08:22:13
MoxaD12 je napisao:
Što se tiče broja prijavljenih nije greška, nego se kolega verovatno prijavio na studijski program El.poslovanje, a njihovi brojevi prijave kreću od 1000, dok sa ostalih programa kreću od 0 pa do 1000 :D

U pravu si, danas sam proverio u sluzbi, elektronsko poslovanje ide od 1000 a svi ostali su od 1. Po mon misljenju, odvojili su zato sto se prijemni skroz razlikuju, uce se iz razlicitih knjiga a EP se polaze u drugom terminu (istog dana samo malo kasnije).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2009. 22:11:01 

Pridružio se: 13.09.2009. 13:41:39
Da li negde pise sadrzaj ovih predmeta koji su pobrojani u planovima i programima, sta se konkretno uci? Zanima me smer Softversko inzenjerstvo i Informacioni sistemi, koji smer je bolji?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2009. 22:49:04 

Pridružio se: 05.10.2004. 13:29:03
Sveza informacija danasnja...
Upisalo je master oko 720 buducih studenata - ukupno sa elektronskim poslovanjem,
Od toga preko 200 fon-ovaca...
U poslednja 3 dana se ocekuje bum...
informacije dobih danas kada sam predao papire i uplatinicu...
Bice ludo u decembru... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.11.2009. 23:14:02 

Pridružio se: 05.10.2004. 13:29:03
Ako planiras da se bavis programiranjem (development ) - razvoj softverskih aplikacija upisi softversko inzenjerstvo...
Ekipa je odlicna! Par njih koji ce ti dati napredno znanje...
Ako ipak zelis varijantu sa bazama, mrezama pa i sa Informacionim sistemima, ajd da kazem i projektovanje inf. sis. iako bih to gurnuo u soft ing. upisi Informacione sisteme.
Ekipa je solidna! Po meni vec provejana ekipa, pomalo i zastarela za danasnje poslovanje, ali nisu losi za svoju oblast...

Naravno sve zavisi od modula na tim smerovima,
SI modul SI ima smisla upisati i radi se napredno programiranje (razni alati se primenjuju)
SI modul RN (racunarske nauke) tematika je zanimljiva ali i teoretska ako se secam dobro ispita, tu se rade razni algoritmi (recimo algoritmi za pretrazivanje) ...

ISiT IS - Bas se projektuju info sistemi i dosta se rade baze
ISiT IT - Rade se dosta baze i mreze.
ISiT IM - rad sa softverima za odlucivanje, samo odlucivanje, procena rizika, planovi i sl. Mislim da zbog ovog smera imaju pravo svi da upisu ISiT inace ne bi imalo smisla dozvoliti bilo kojim drustvenjacima da upisu smer ISiT.
Toliko... FONovci ispravite me ako gresim u nekim opisima...
Nadam se da sam bio od pomoci...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2009. 02:16:56 

(Do) Kada mi koji upisujemo (DHN) treba da predamo dokumenta i uplatnicu?

Hvala!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2009. 12:25:13 

Pridružio se: 25.03.2002. 15:22:48
Nije mi najjasnije sta obuhvata IT management? Da li neko ima ideju po popisu predmeta na sta se odnosi? Vidim da su tamo baze, upravljanje razvojem IS...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2009. 13:50:36 

Pridružio se: 14.06.2009. 16:15:32
Godina: Apsolvent
Kandidati koji su zainteresovani za smeštaj u studentskim domovima, a konkurisali su za upis Diplomskih akademskih (Master) studija treba da u utorak 17. novembara 2009. u periodu od 11 od 13 sati na šalteru broj 3 podnesu potrebnu dokumentaciju kako bi se rezervisala mesta za smeštaj u studentskim domovima!

Ovo je vest sa faxa!

:D :D :D
Barem su ljudima ostavili prostora za prijavz :aaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2009. 15:50:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
nicefrog je napisao:
Da li negde pise sadrzaj ovih predmeta koji su pobrojani u planovima i programima, sta se konkretno uci? Zanima me smer Softversko inzenjerstvo i Informacioni sistemi, koji smer je bolji?

i

boniko je napisao:
Nije mi najjasnije sta obuhvata IT management? Da li neko ima ideju po popisu predmeta na sta se odnosi? Vidim da su tamo baze, upravljanje razvojem IS...

ovo su knjige predmeta, sa spiskom svih ispita na fonu, i kracim opisom sadrzaja, literature i profesora, pa potrazite konkretne predmete koji vas interesuju sa smerova koji vas interesuju

http://www.fon.rs/osnovnestudije/downlo ... tepen1.pdf
http://www.fon.rs/postdiplomskestudije/ ... tepen2.pdf
http://www.fon.rs/postdiplomskestudije/ ... tepen3.pdf

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.11.2009. 16:17:12 

Pridružio se: 06.11.2009. 00:18:56
Mlivan je napisao:
Ako planiras da se bavis programiranjem (development ) - razvoj softverskih aplikacija upisi softversko inzenjerstvo...
Ekipa je odlicna! Par njih koji ce ti dati napredno znanje...
Ako ipak zelis varijantu sa bazama, mrezama pa i sa Informacionim sistemima, ajd da kazem i projektovanje inf. sis. iako bih to gurnuo u soft ing. upisi Informacione sisteme.
Ekipa je solidna! Po meni vec provejana ekipa, pomalo i zastarela za danasnje poslovanje, ali nisu losi za svoju oblast...

Naravno sve zavisi od modula na tim smerovima,
SI modul SI ima smisla upisati i radi se napredno programiranje (razni alati se primenjuju)
SI modul RN (racunarske nauke) tematika je zanimljiva ali i teoretska ako se secam dobro ispita, tu se rade razni algoritmi (recimo algoritmi za pretrazivanje) ...

ISiT IS - Bas se projektuju info sistemi i dosta se rade baze
ISiT IT - Rade se dosta baze i mreze.
ISiT IM - rad sa softverima za odlucivanje, samo odlucivanje, procena rizika, planovi i sl. Mislim da zbog ovog smera imaju pravo svi da upisu ISiT inace ne bi imalo smisla dozvoliti bilo kojim drustvenjacima da upisu smer ISiT.
Toliko... FONovci ispravite me ako gresim u nekim opisima...
Nadam se da sam bio od pomoci...

Skroz si u pravu, samo da dodam nesto.

ISiT IS - "Bas se projektuju info sistemi i dosta se rade baze"- rade se dosta baze u predmetu baze podataka 2, a projektovanje IS vise nema, to je bilo prosle godine u predmetu analiza i projektovasnje IS, sad je taj predmet bio na osnovnim studijama izborni predmet. Umesto toga radi se fizicki projekat, u nekom izabranom okruzenju (obicno java ili C#), i trazi se znanje ovih programskih jezika, a znanje o projektovanju IS se podrazumeva.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 50  Sledeća