Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:01:29 

Pridružio se: 10.01.2009. 14:52:34
Godina: Dipl.
Smer: ME
ništa ni danas, nije stigla literatura, kažu "od sutra" ali to mi govore već 2 nedelje!!!! :ljutko:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:38:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.10.2009. 14:25:49
Godina: Padobranac
Smer: IS
Vidim da za smer Elektronsko poslovanje i upravljanje sistemima piše da će literatura biti dostupna na sajtu u el. obliku :zbun:
Mene konkretno interesuje da li možda neko zna koja je literatura bila prošle godine i koliko je bilo interesovanje za ovaj studijski program, ako neko zna.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 15:22:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.10.2009. 12:10:07
Evo i ja da se nadovežem na prethodno pitanje, pošto u konkursu stoji da je za smer e.p i još neke max broj upisanih studenata 35, interesuje me da li recimo 36ti student (sa položenim prijemnim naravno) onda može da se prebaci na drugi smer?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 15:33:28 

Što se tiče literature, ja sam dobila obrazloženje da se ovaj način prvi put koristi, odnosno da baš postoji literatura za prijemni i uopšte nije ista kao prethodnih godina (tako da nema potrebe sada istraživati literaturu od prošle godine).
A to da li možeš da se prebaciš na drugi smer - najbolje da se raspitaš da ne bude posle problema ili nesporazuma.
http://master.fon.rs/sluzba.html

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 21:34:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.10.2009. 21:17:44
angelAna je napisao:
još u petak su okačili obaveštenje, i kako mi je fon na 2min. od kuće, odem........i dobijem hladan tuš. :ljutko: gospodja koja radi na skriptarnici kaže "može da piše šta hoće.......ali ja nemam, pa što ti dete ne bih dala ako imam".
žena 100% u pravu, ni kriva ni dužna a ja ću u ponedeljak opet u kratku šetnju pa ću vas izvestiti.

Kada dojes to te famozne literature, zamolio bih tebe ili nekog drugog da nas izvesti ukratko kako to sve izgleda. Koliko strana imaju obe knjige, a posebno kako izgleda taj leksikon. Pretpostavljam da taj leksikon ima nabacane pojmove po azbucnom redu, pa bi mogla da napises kako izgleda taj jedan "pojam", koliko ima teksta u njemu, da li je to samo definicija i sl.
Ja inace razmisljam da upisem smer finansijski menadzment (zavrsio sam finansije i bankarstvo na Ekonomskom u Bg). U principu vecinu tih ispita polozio sam vec na mom faxu( smerovi finansijski menadzment i finansijski inzenjering u starom nastavnom planu za proslu godinu mastera na FON-u).
Voleo bih da mi neko objasni kako izgleda ispit na FON-u? Da li se nesto na masteru polaze pismenim putem, moze li da se polaze parcijalno, kakvi su profesori na smeru menadzment, postoji li litaratura na srpskom za svaki ispit? (cuo sam da sve to postoji na osnovim studijama, ali me zanima kako je na masteru).
Inace odlucio sam se za FON a ne EKOF, jer na EKOF na masteru postoji 9 ispita i svi se polazu usmeno, a najmanje 3 komada predaju bas gadni profesori.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 23:21:46 

bez brige, čim se dokopam literature - izveštavam u detalje. :D

imam drugaricu koja je završila master, i kaže da joj je baš bila laganica,......da ništa nije naučila više nego na osnovnim studijama (naravno morala je da zna da bi prošla ispit), a sam prijemni je uradila odlično (misli da bi prošla i da nije učila).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 01:26:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.04.2006. 17:50:02
Kako lupate danas je drug kupio obe knjige ja sam bio sa njim ima ih na skriptarnici ne znam gde vi trazite ://

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 02:53:25 

u 14h30min na istoj skriptarnici :-) s`obzirom da su obećali za sutra, verovatno je stigla pred kraj radnog vremena!!! dobro je........... :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 15:20:41 

konačno, u rukama mi je famozna literatura :P
Leksikon pojmova - 191 strana,
recimo prvi deo AKCIONARSTVO i svi pojmovi vezani za isto, na naredne 4 strane.
Pa EKONOMIKA POSLOVANJA, (gde je npr. najkraće objašnjenje za pojam CENA - Novčani izraz vrednosti) a postoje i pojmovi koji su objašnjeni na pola stranice. Naredne 3 stranice se objašnjavaju pojmovi vezani za ekonomiku, i poprilično s kratki s`obzirom da je na tri strane stalo 16 pojmova.
Ostali delovi: elektronsko poslovanje, finansijska tržišta, istraživanje i razvoj, kontrola kvaliteta, marketing menadžment, menadžment, metode i alati za odlučivanje, metrologija i standardizacija, odlučivanje i menadžment, odnosi s javnošću i poslovna komunikacija, operaciona istraživanja, planiranje, poslovno pravo, preduzetnistvo, psihološki aspekti i proces vodjenja, računovodstvo, softversko inženjerstvo, statistika, upravljanje finansijama, upravljanje inovacijama, upravljanje kvalitetom, upravljanje proizvodnjom, upravljanje tehnološkim razvojem, upravljanje troškovima.

Naravno, za potpuno razumevanje preporučuje se korišćenje udžbeničke literature koja se koristi na FON-u.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 16:34:38 
Korisnikov avatar

Hvala Angel!
Znaci, koliko sam razumeo pod tim pojmom "Akcionarstvo" napisan je tekst koji se sastoji iz vise pojmova. Da li su oni poredjani po abecednom redu ili je to lekcija sa klasicnim podnaslovima?To i nije mnogo strana, nije toliko strasno izgleda...
Kako izgleda ta druga knjiga, koliko ima strana?
Zna li neko gde na sajtu FON-a mogu da nadjem spisak ispita koji se polazu na odredjenom smeru ili to jos nije izaslo?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 16:58:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.04.2003. 17:10:53
skrecem malo sa teme...
ne zamerite!

Koliko kosta master za studente FONa, koji su zavrsili po starom programu? I jel' vazi jos uvek ona prica: dva ispita i dorada diplomskog, ako se ne menja odsek?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 17:29:56 

@lionking
poredjani pojmovi, po abecednom redu, kako su i sami redaktori napisali, cilj je da se na jednom mestu i u sažetoj formi pruže osnovna objašnjenja i definicije pojmova koji će se naći na prijemnom.
Nije strašno, definitivno.
Htela sam i drugu knjigu da opišem, ali je bio kraj radnog vremena. :lol: Evo sada ću:

Uvod u informacione sisteme, Dragana Bečejski-Vujaklija, 138 strana (A4 formata) i ovde su klasične lekcije sa naslovima....podnaslovima :-) i na kraju je index pojmova po abecednom redu (12 stranica).
deo 1 - principi i karakteristike poslovnih IS
deo 2 - razvoj IS
deo 3 - specifični poslovni IS
deo 4 - upravljanje IS

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 17:31:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.10.2009. 12:10:07
Lionking, evo postoji

http://master.fon.rs/studije.html (Izabereš studijski program i kazaće ti se samo. ;) )

mada je to iz 2008, ali ne verujem da će se nešto bitno promeniti iako po ovom novom konkursu kao da postoji 8 smerova, pošto vidim da je elektronsko poslovanje i još što šta izdvojeno al ajde...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 17:40:21 

@zobm
duuuugo se i ovde raspravljalo o tome, najbolje da se raspitaš http://master.fon.rs/sluzba.html

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2009. 17:49:13 

Pridružio se: 13.10.2009. 17:37:02
Smer: UK
angelAna

Jel mozes molim te jos par detalja za prvu knjigu da nam kazes?

Koji je format knjige?
Ko je REDAKTOR / UREDNIK?
Jel svaki pojam napisan i na engleskom?

Imam knjigu LEKSIKON MENADZMENTA od prosle godine koja je slicna pa me interesuje jel mozda moze ona da prodje. Isto je uredjena po abecednom redu i sadrzi definicije pojmova.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 19:19:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.08.2005. 18:33:09
@zobm
Pre 7-8 dana devojka je napisala:

jelenam je napisao:
Ja sam danas otisla do faxa i pitala za stari program i finansijske olaksice:
uglavnom - ceka se neka sednica gde ce odlucivati o nama, i nece biti "jeftino" kao proslih godina.

Mislim da prijava počinje 15-og pa ćemo tada, nadam se, znati uslove...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2009. 22:41:33 

arakis je napisao:
angelAna

Jel mozes molim te jos par detalja za prvu knjigu da nam kazes?

Koji je format knjige?
Ko je REDAKTOR / UREDNIK?
Jel svaki pojam napisan i na engleskom?

Imam knjigu LEKSIKON MENADZMENTA od prosle godine koja je slicna pa me interesuje jel mozda moze ona da prodje. Isto je uredjena po abecednom redu i sadrzi definicije pojmova.

:D pazi kad sam mislila da me zezaš, da sam preterala sa detaljisanjem.

LEKSIKON POJMOVA - za pripremu prijemnog ispita za Master studije, I izdanje
Autor: grupa autora
Redaktori: dr Ondrej Jaško, dr Dejan Petrović
Beograd, 2009.
broj strana 191; 25cm
sadržaj sam napisala...........
svaki pojam je napisan na srpskom i na engleskom

u predgovoru pise da je ovo prvo izdanje koje je baš za prijemni ispit (što sam dobila kao odgovor i u službi kada sam pitala da li je to isti leksikon) ;)

evo ti recimo pojmovi koji su u prvom delu Akcionarstvo:
akcija, akcijski kapital, akcionarsko društvo, inicijalna javna ponuda-IPO, način osnivanja akcionarskog društva, organi akcionarskog društva, povećanje akcijskog kapitala, smanjenje akcijskog kapitala, vrste akcija.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2009. 14:31:04 
Korisnikov avatar

Ajde nek neko napise kako izgledaju predavanja i ispit na smeru Menadzment. Kakav je nacin polaganja( usmeno ili pismeno)?-
@angelAna mogla bi ti nesto da kazes posto rece da je tvoja drugarica to zavrsila a i sa FON-a si, pa sigurno znas bolje od nas koji nismo nogom krocili na FON.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: literatura
PostPoslato: 14.10.2009. 15:22:58 

Pridružio se: 13.10.2009. 17:37:02
Smer: UK
hvala ti puno. Veoma lici na proslogodisnju knjigu za prijemni. Postoje svi termini koje si nabrojala sam sto nisu grupisani. Verovatno je sve isto samo drugi raspored, ne verujem da su se definicije menjale od prosle godine :D :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2009. 16:04:11 

Pridružio se: 18.11.2006. 21:36:11
Zvala sam danas sluzbu za master i jos ne zna sta ce biti sa nama koji smo po starom programu diplomirali na FON-u, rece mi "muski glas sa druge strane zice" :cool: da bi i on voleo to da zna i da je upis pomeren za 21 pa da ce se do tada znati. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.10.2009. 22:42:34 

Pridružio se: 13.10.2009. 21:21:14
nova informacija na sajtu:

14. oktobar 2009 - Prijava na konkurs za upis na diplomske akademske (Master) studije počinje od 21. oktobra i trajaće do 24. novembra 2009. On-line deo prijave će biti dostupan na sajtu od 21. oktobra.

sto li sad to pomeraju i kakva je ovo online prijava? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.10.2009. 10:00:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
pa pomeraju.. jer su naucili na ovom cenjenom faxu kako se stvari organizuju, i kako se postuju rokovi.. 0 informacija, 7 pomeranja, 2000e, tri slikovnice = master na fonu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2009. 09:27:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2004. 11:37:05
Godina: III
da li ima negde na nasem faxu zvanicna informacija o broju studenata na teret budzeta za master?
info iz blica: FON budzet 200 samofinansirajuci 460

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2009. 11:28:19 

Pridružio se: 14.06.2009. 16:15:32
Godina: Apsolvent
nova informacija :

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=116055

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.10.2009. 15:34:17 

Pridružio se: 11.10.2009. 14:29:23
Planiram ove godine da upisem master na FON-u, a s obzirom da nisam zavrsio FON, da li mi moze neko od "Fonovaca" dati vise informacija o tome kakvi su profesori na studijskom programu Menadzment (koje preporucujete, da li odgovaraju na mail itd.)?
Da li ce moduli u okviru studijskog programa "Menadzment" biti isti kao i prosle godine? Ne znam ni koji modul da izaberem!?
Da li je obavezno prisustvo na nastavi na master studijama, jer sam od nekih poznanika cuo da nisu redovno isli na predavanja (to mi je bitno jer zivim u Republici Srpskoj)!?

Sva korisne informacije su dobrodosle!

Hvala unaprijed.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1236 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 50  Sledeća