Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 44  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30.10.2007. 10:26:10 

Pridružio se: 27.12.2003. 16:39:58
Godina: Dipl.
Smer: UK
Imam jedno pitanje za ovdasnje procenitelje haraca. Cemu sluzi polaganje prijemnog ispita?
Po nekim mojim racunicama mene vishe kosta samo polaganje koje je 7500 din nego sama skolarina. Da li se za nas fondzije primenjuje ista ona sjajna formula od prosle godine?
Ili to zavisi od broja prijavljenih mada ja nesto sumnjam da ce se prijaviti vishe ljudi od skromnih 600 mucenika.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.10.2007. 15:05:48 

Pridružio se: 08.03.2004. 23:09:30
Smer: IS
@stole
Polaganje prijemnog ispita služi zbog "ljudi koji nemaju 51 poen u startu, pa da bi moglo i njima da se omogući upisivanje mastera". Tako mi je rekla devojka kod koje sam prijavljivala. Procenjitelji harača su uvek na dobitku, kako god okreneš - povećavaju cene po nepostojećem kriterijumu.

Ja bih samo volela da i dobijem to što ću da platim (obrazovanje iz oblasti IT menadžmenta), ali nešto čisto sumnjam! Oni ništa ne znaju kako će šta biti organizovano i koliko ispita ima npr. baš iz ove oblasti!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.10.2007. 15:25:10 

Pridružio se: 20.09.2007. 17:45:27
Sta mu to dodje sa studijskim podrucjem ili bez?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.10.2007. 15:35:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2007. 12:36:16
Iskreno govoreci, mislim da je master na FON-u prava stvar za ljude koji dolaze sa tehnicki orijentisanih osnovnih studija. Ja sam isao na foru da uporedo studiram osnovne studije na ETF-u i FON-u, ali sam od toga odustao jer smatram da je bolje resenje da imam master i iz jedne oblasti i iz druge.
Koliko ce se dobiti za pare koje ovde ulozimo, mislim da sve zavisi od osobe same, tj. njene zelje da se intelektualno izgradjuje i siri na oblasti koje joj nisu bile predvidjene osnovnim studijama. Iskren da budem, da sam zavrsio osnovne studije na FON-u, verovatno bih isao na master na ETF ( za IT) ili na ekonomiju (za finansije i managment) jer ne verujem da bih ostao na FON-u na masteru. Iskreno, ne ocekujem da nas gore na FoN-u maze i paze; cak sta vise, mislim da ce to biti "teza partija" od master ETF-a.... Ono sto nam sigurno olaksava jeste cinjenica da je to nesto novo, nove teme i drugaciji pristup nego na ETF-u, sto osvezava i doprinosi lepsem osecaju, pred posao koji mora da se odradi, a master to sigurno jeste.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 15:01:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.09.2007. 14:58:07
Godina: Padobranac
Bila ja juce da se prijavim...i dobila sam prijavni broj 250, sto veroatno znaci da sam 250ta koja se do sada prijavila za Master(logicno :zbun: ) I to to trba da donesem na prijemni, naravno, zajedno sa uplatnicom na 7500din...k'o da ce da nas vode na Oxford da polazemo :grrr:

I kupila sam knjizicu za test opste informisanosti (Bukvalno knjizicu, od 56 str. i cene od 500din) u njoj su objasnjeni svi bitni pojmovi vezani za menadzment i informatiku (iz 11 knjiga) i po svemu sudeci, to ce biti sasvim dovoljno ;)

Jos jedna stvar, zvala sam juce FON da pitam hoce li prijemni biti po istom principu kao i prosle godine, samo uopstene stvari, i kaze mi lik: "ma da, bice isto kao i prosle godine, isto onako lako"!

Tako da...don't worry, be happy :care:

Vidimo se na prijemnom :okupljanje:

Pozzz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 15:49:06 
Korisnikov avatar

I ja sam bio juce, tj. sinoc da predam konkursnu dokumentaciju za jednog prijatelja i mene i dobio sam brojeve 288 i 289. Ne znam kako ce poslednji marketinski trik koji je objavljen na sajtu fakulteta uticati na eventualni rast interesovanja za master, ali on verovatno ne bi trebao da premasi 6-8 procenata od vec prijavljenih kandidata.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 16:04:43 

Pridružio se: 25.10.2007. 21:36:37
izgleda da onima koji su se prijavljivali prvih nedelja nisu davali brojeve... ali...
i pored trikova (ne znam kome su ih namenili, ali ako su mislili na FONovce, oni su marketing naucili za 4 godine studija)- ne bi trebalo da bude guzva

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 17:04:21 

Pridružio se: 05.03.2007. 13:08:37
Godina: III
Smer: ME
hm, pa to je politika štapa i šargarepe....

Nastavno-naučno veče Fakulteta organizacionih nauka je donelo odluku po kojoj diplomirani inženjer organizacionih nauka ne može zameniti stečenu diplomu novom, master diplomom ovog fakulteta. Na istoj sednici članovi NNV su definisali kriterijume po kojima diplomirani studenti mogu da dođu do master diplome sa olakšicama za diplomce FON-a....
http://www.studentskisvet.com/pages/ves ... r-diplome/

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 19:15:38 
Korisnikov avatar

Ja se iskreno nadam da ce biti mesta za sve :(

Ako je do juce bilo 289..valjda nece za ova dva dana stici do 600 :zbun:

Pa sad mi je malo frka :nervoza:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 19:26:42 

ne brini,
da je navala ne bi slali mailove poput "Ukoliko ste još uvek zainteresovani da steknete Master diplomu FONa potrebno je da se u petak, 2. novembra 2007. godine, u periodu od 12 do 16h, javite u službu za poslediplomske studije..."

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 23:11:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2007. 20:54:35
Citiraj:
izgleda da onima koji su se prijavljivali prvih nedelja nisu davali brojeve... ali...

Davali su brojeve, od pocetka, ja sam se prijavio 27. septembra i dobio sam broj 6.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 23:12:27 
Korisnikov avatar

Citiraj:

Davali su brojeve, od pocetka, ja sam se prijavio 27. septembra i dobio sam broj 6.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 23:14:37 
Korisnikov avatar

I nemoj vise nikada da 2 puta pritisnes posalji poruku kada ti se zablokira kompjuter... Vidi sta si napravio... :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 23:44:28 

eto... ima nas koji bas nemamo srece: nekome se blokira komp, pa posalje dve iste poruke, a neko dva puta dolazi na FON - jer nemaju papirice sa brojevima... ako je to bio samo nesrecan splet okolnosti - odlicno, jer se onda nije prijavilo mnogo vise od 300...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2007. 23:46:19 

...MayaBG - mozes mirno da spavas! ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 00:01:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2005. 15:40:18
MayaBG je napisao:
I kupila sam knjizicu za test opste informisanosti (Bukvalno knjizicu, od 56 str. i cene od 500din) u njoj su objasnjeni svi bitni pojmovi vezani za menadzment i informatiku (iz 11 knjiga) i po svemu sudeci, to ce biti sasvim dovoljno ;)

Ma ta knjizica je prava glupost. Sta reci kada mi je Mile na skriptarnici rekao da te stvari znam iz svakodnevnog zivota :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 08:31:36 
Korisnikov avatar

Sto se knjizice tice, mogu da kazem da je skupa. Na ETF-u, su za te pare mogle da se kupe bez problema zbirke iz nekih jednosemestralnih predmeta, a u nekim slucajevima i kjnige ( prave knjige, ne kopije). Ali, dobro, mislim da uvek vredi ulagati u obrazovanje i pri tome ne treba zaliti bilo kakva sredstva. Sigurno je da u 56 str. ne moze da stane nesto puno gradiva, a ako je vec to tako verovatno da je strategija FON-a bila da ljude ne opterecuju sa nekim kompleksijama nego da u toj knjizici daju stvari iz opste kulture, a naravno i da zarade jer se sve kod njih vrti oko $$$.
Iskreno, vec sam se odrekao tih 133500 RSD, koje sam sigurno mogao da potrosim drugacije tako da mi je bitno da se to samo vec jednom okonca i da pocnu ta predavanja.

MayaBG je napisao:
Ja se iskreno nadam da ce biti mesta za sve :(

Ako je do juce bilo 289..valjda nece za ova dva dana stici do 600 :zbun:

Pa sad mi je malo frka :nervoza:

Iskreno, ne ocekujem veliku guzvu. To sam govorio jos pre mesec dana i danas sam pri tom stavu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 09:29:38 
Korisnikov avatar

kobac je napisao:
...MayaBG - mozes mirno da spavas! ;)

Joj...pa nesto mi frka :aaa: Sve nesto mislim da ce biti na prijemnom BAS ono sto ja nisam naucila!!!

Ponecu ja jednu kesicu bensendina u nedelju, pa ko hoce nek' se posluzi...pa onda svi na prijemni :gomila:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 09:32:56 
Korisnikov avatar

litle je napisao:
MayaBG je napisao:

Ma ta knjizica je prava glupost. Sta reci kada mi je Mile na skriptarnici rekao da te stvari znam iz svakodnevnog zivota :D

Samo jedno...Mile faca :hvala:

Ozbiljno, knjizica je ok, ima dosta korisnih stari i koje znam i koje ne znam...ali 500din za 56str....pa sveska ima 60strana...tako da sa te strane, ne vredi kupovati...

Pozzz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 10:43:34 

MayaBG je napisao:
Joj...pa nesto mi frka :aaa: Sve nesto mislim da ce biti na prijemnom BAS ono sto ja nisam naucila!!!

nije ti ovo prvi ispit u zivotu, uvek mislis da ce biti nesto sto nisi naucio(la)... ali, sigurno imas vise od 51 bod (na srodnosti i uspehu), cak i da nemas, pa nabosces neki na nekoliko pitanja od 30, pa cak i da nista ne znas i da ides na srecu... bice to sve OK

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 10:50:57 

Laki je napisao:
Iskreno, vec sam se odrekao tih 133500 RSD, koje sam sigurno mogao da potrosim drugacije tako da mi je bitno da se to samo vec jednom okonca i da pocnu ta predavanja.

...i tako su se svi odrekli skijanja ove godine zarad... nadam se znanja, a ne zidanja jos jednog sprata i bazena na krovu nove zgrade u dvoristu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 13:12:07 

Pridružio se: 29.08.2006. 11:04:59
Koliko je kandidata prosle godine konkurisalo? Koliko je primano na budzet i sa koliko bodova?

Ako neko zna neka odgovori sto pre jer se razmisljam da li da upisujem ili ne. Interesuje me jer sam jedino zainteresovan za budzet pa ne bih da placam 6000 + 7500 bezveze.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 13:36:32 
Korisnikov avatar

obradov je napisao:
I nemoj vise nikada da 2 puta pritisnes posalji poruku kada ti se zablokira kompjuter... Vidi sta si napravio... :udri:

Imas opciju da izbrises svoj post.

Mislim da je prosle godine bilo nesto oko 85-89 poena za budzet. Bar mi se tako cini da sam negde procitao...manje od ovoga ne verujem, moze samo vise od ovoga. Za ovu godinu, mislim da ce biti oko 80 poena - moje neko realno razmisljanje... Sto je manje od proslogodisnjeg... Ja tako ocekujem...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 14:21:09 
Korisnikov avatar

[/quote]
...i tako su se svi odrekli skijanja ove godine zarad... nadam se znanja, a ne zidanja jos jednog sprata i bazena na krovu nove zgrade u dvoristu...[/quote]

Ja ne volim skijanje :evil:

Ali kad sve saberem, verovatno cu se odreci i letovanja naredne godine :udri:

Pozzz :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.11.2007. 17:09:22 

Pridružio se: 29.08.2006. 11:04:59
HITNIO!!!

Moze li neko da mi pozajmi knjigu iz koje se sprema test da je kopiram? Nema je kod Milenceta u skriptarnici! Varcam brzo.

moj mejl je: [email protected]

Posaljite mi broj tel. na koji mogu da vas kontaktiram.

Hvala.

HITNO!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1082 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 44  Sledeća