Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08.09.2010. 18:28:48 

Pridružio se: 26.04.2010. 00:33:26
Godina: Dipl.
Smer: IS
Danas sam bio u Master službi kako bih se informisao o rokovima, kako ispitnim tako i za predaju i odbranu master teze. I dobio sledeće informacije :

1. Poslednji ispitni rok je oktobarski, sa obrazloženjem da akademski kalendar predviđa 5 rokova, a da je prvi ispitni rok bio martovski, pa zatim majski, junski, septembarski i oktobarski.
2. Definitivni rok za završetak master studija bez obnavljanja godine je 17. januar 2011. i to da se do tog datuma odbrani master teza, a ne preda rad kako su do sada pričali (još jedan dokaz neorganizovanosti i davanja pogrešnih informacija). U najboljem mogućem slučaju "administrativni" deo koji prethodi odbrani master teze traje mesec i po dana. Podvlačim, kao što su i meni podvukli, u najboljem mogućem slučaju.
3. U slučaju obnavljanja godine, nije moguće polagati prenete ispite dok se ponovo ne odslušaju.

Da li je moguće da neko ovoliko nema obzira, pa su stavili da je prvi rok martovski, a 70% predavanja na master studijama ak. 09/10 su bila u martu, aprilu i maju? U mom slučaju (ISiT) 4 predmeta sam slušao posle 25. februara. Jedino su Baze II krenule krajem januara i to je tako realizovano da smo kroz konsultacije na red došli sa polaganjem tek za majski rok. Da ne pričam o tome kako ni sami ne znaju u kom periodu će biti održan određeni rok, pa smo tako za junski rok saznali datume ispita 5 dana pred početak samog roka. Ok možemo reći fakultet radi po "zakonu" po pitanju akademskog kalendara. A šta je sa žestoko okasnelim početkom školske godine ? Koji to zakon dozvoljava?

Uglavnom, da ne dužim i ne tupim. Interesuje me koliko se ljudi uklapa u ovakve planove fakulteta, odnosno da li će iko uspeti da ih ispoštuje ? Moje mišljenje je da smo, ako ništa drugo svi oštećeni za jedan ispitni rok, i da treba da tražimo nadoknadu martovskog roka u vidu novembarskog. Vaša mišljenja?

V.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2010. 18:38:16 

Pridružio se: 13.10.2009. 21:21:14
Smer: ME
Potpuno si u pravu, ali ne vredi sa njima. Veoma su bezobrazni, a da se raspravljas ne vredi, jer mogu jos vise da te uniste. Meni je ostalo jos 2 cela predmeta da polazem (koje ne znam kako cu, jer profesori su odrzali jedno predavanje i to je to, a sta treba da se radi i kako boli ih uvo) i pola, odnosno usmeni deo jednog ispita. U oktobru tesko da cu poloziti. Ne verujem da iko sa smera ISIT uspeo da da u roku sve ispite i krene na izradu master rada, a jos da dodam potrebna je i praksa. Namerno su to uradili da bi ponovo uzeli pare.

Ja mislim da bi trebalo poslati jedno lepo pismo ministarstvu prosvete, pa da se oni pozabave time, jer ovi u master sluzbi nece da nas slusaju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2010. 18:43:20 

Mislim da prvo treba otići kod dekana i izložiti problem, napisati molbu, sastaviti peticiju i šta god da treba. Argumenti su na našoj strani. A ako nam ne budu izašli u susret, e onda sledeća instanca. Pored ovoga nakarikao bi i žalbu da sam od "reklamiranih" 60 časova predavanja iz jednog predmeta, dobio cela 2, sa obrazloženjem da je statistički dokazano da studenti bolje prođu ako sami pišu seminarske radove umesto da dolaze na predavanja (i dalje sam zabezeknut ovom izjavom profana, koga još uvek neću da imenujem). Onda sam ja statistička greška jer nisam ni počeo da ga pišem jer ne znam odakle da krenem.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2010. 18:54:49 

Pridružio se: 13.10.2009. 21:21:14
Pa ja mislim da je dekan dobro upucen i da njemu ovo odgovara. Tako da moze se porazgovarati sa njim, ali mislim da necemo izvuci nista.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2010. 20:59:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.12.2009. 13:44:35
Godina: Padobranac
U potpunosti se slazem.
Racunao sam da ce nam bar omoguciti jos jedan ispitni rok po toj nekoj "zakonskoj" osnovi.
I ovo ludilo da ne mogu da polozim preneti ispit dok ga ponovo ne odslusam. Znaci cekam 4 meseca da bi profa dosao i odrzao predavanja od 90 minuta za ceo predmet i onda kao polazem ispit.
Ma vazi....

Nemam pojma, mozda smo mi izdvojeni slucaj kojima je ostalo po 1-2 ispita ali nesto sumnjam da je vecina kolege sa ISiT-a ocistila ispite.

I povrh svega ne zna se tacno kada je oktobarski rok. Sto se njih tice oni mogu sutra da objave da je rok za nakosutra i cao-zdravo.

Jel ima neko da mu je jos ostalo 1-2 ispita????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2010. 01:41:15 

Pridružio se: 09.09.2010. 01:34:31
Godina: I
Meni su ostala jos 2 ispita.
Naravno da se slazem sa tim.
Ako bude peticije, imate moj glas.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2010. 12:24:04 

Pridružio se: 12.01.2010. 12:49:12
Apsolutni bezobrazluk, ja imam jos 3 ispita da polozim, ne znam kako i sta, jel mozemo uopste nekome da se zalimo ili da barem popricamo sa nekim oko toga? Dajte ljudi, pa stvarno nije uredu!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2010. 12:49:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.03.2010. 08:54:09
Da bi se nesto konkretno uradilo treba odmah poceti i to u fazama slicnim ovim sto navodim:

Faza 1: Skupiti studente, peticija (neka neko napravi online peticiju, nesto tipa http://www.petitiononline.com/create_petition.html kako bi se skupilo sto vise ljudi)
Faza 2: Da se usaglasi neki tekst koji bi se poslao/predstavio zvanicnicima fakulteta,
Faza 3: Svi neka napisu pismo/email sa tim usaglasenim tekstom prodekanu za nastavu, dekanu i master sluzbi,
Faza 4: Odlazak na razgovor, nekoliko ljudi koji ce da predstavljaju ostale.

Inace, rekli su da nezvanicno da ce oktobarski rok poceti izmedju 10. i 15. oktobra.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2010. 13:26:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2006. 19:50:36
Smer: UK
Sutra vam je tribina u 12.00 u 015 pa idite i navatajte dekana. To vam je najbolja sansa...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2010. 13:32:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2010. 13:52:29
Slažem se sa predlogom za pisanje peticije i organizovanje postupka za pokretanje iste. Treba predočiti nadležnima na katedri (možda se prvo obratiti katedri za ISIT ili prodekanu za nastavu) realno stanje koje smo imali u toku pohadjanja nastave a tiče se više stvari od kojih i: propusta u organizaciji pojedinih predavanja i vežbi, računanja rokova za polaganje (realno ne možemo se porediti sa drugim smerovima - menadžment npr, koji je mogao da krene sa ispitima od marta dok smo mi slušali tek drugi obavezni predmet...),

Nadam se da će se izdejstvovati bar jedan dodatni rok ukoliko se budemo organizovali na vreme.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2010. 14:11:19 

Pridružio se: 09.12.2009. 15:49:47
meni je ostao jedan ispit. recimo da je to ok. ali ja taj ispit do sada niti sam spremala niti sam imala vremena da ga spremam niti sam na njega izlazila, a po ispitnom roku sam spremala barem jedan ispit. S tim sto je u ispitnom roku uvek padao istog dana (u razmaku od po sat vremena) sa jednim drugim ispitom, kod iste profesorke (VBA btw)?!? tako i da sam htela da ga spremam, nisam mogla! u junu sam u master sluzbi napravila haos zbog toga, tako da su mi skinuli prijavu ispita, ili kako oni kazu odjavili. a prica je da ne moze da se odjavi (pa ko je ovde lud)! Tako da je jako bezobrazno da posle oktobra, ako ga ne polozim, treba ponovo da ga slusam pa tek onda polazem ko zna kad, a nisam ni izlazila na njega! Podrzavam sve sto budete smislili! :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2010. 14:14:12 

Pridružio se: 09.12.2009. 15:49:47
@anchie: na menadzmentu smo u martu mogli da polazemo jedan ispit. odslusali smo dva ali profesorka nije dozvolila da izadjemo u tom roku...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.09.2010. 22:34:20 

Pridružio se: 13.09.2010. 22:18:56
Danas su mi u studentskoj sluzbi potvrdili da imamo jos samo oktobar.
Krajnji je bezobrazluk sto racunaju martovski rok. Ispitni rok u sred semestra. Pa ceo mart sam imala predavanja sa vezbama.
Da li je iko sa ISIT-a prijavio bilo koji ispit u martu.
Ne bi bilo lose da pokusamo sa peticijom. Kao sto neko rece, argumenti su na nasoj strani.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.09.2010. 23:14:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.01.2010. 03:15:22
cist bezobrazluk,neverovatno..pored one strucne prakse za koju smo saznali pre par dana sad jos i ovo..ocigledno je da im je namera da vecina obnovi godinu i pukne jos para i to je to..moze im se..pokusaj sa peticijom nije losa ideja,imate moj glas a sigurno i glas svih studenata na masteru..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2010. 17:17:43 
Korisnikov avatar

Kolege, vec su neki potezi povuceni po tom pitanju i sada cekamo rezultate.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Konkretni potezi
PostPoslato: 18.09.2010. 18:42:41 

Kao što je kolega Wlayko napisao, konkretni potezi su povučeni. Biće organizovano potpisivanje peticije u narednih desetak dana, a tačni termini biće objavljeni u posebnom obaveštenju na forumu. Zamolio bih sve da obaveste kolege koji ne čitaju ovaj forum vezano za peticiju, jer imamo šanse da nam peticija prođe, što nam je svima u interesu. Kako nam je rečeno, neophodno je nekih 50ak potpisa minimum.

Hvala.

Pozdrav, V.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.09.2010. 20:49:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2009. 10:41:06
Ljudi, strasno!!! Saznah za ovaj poslednji rok tek danas, a nisam dala NIJEDAN ispit do sada. Sve mislim, dacu u oktobru, novembru... Srecom, zavrsila sam par ispita, i samo treba da ih prijavim o odbranim, pa mozda smanjim cenu obnove...

Je l neko zna da li je uspela peticija? Da li i dalje mogu da potpisem peticiju?

Da li se zna koliko je obnova? Da li se pristupni rad racuna kao ispit? A sta je sa praksom? Je l se i to sad racuna kao ispit?

Slazem se da je krajnje neorganizovano sa njihove strane da nas tako obavestavaju od danas do sutra, ali pravi je bezobrazluk ne obavestiti studente o njihovim pravima i obavezama. Secam se da kad smo potpisivali ugovor, da smo potpisali da moramo godinu zavrsiti do 15. januara 2011, ali mislim da to pre znaci da je treba zavrsiti do 15. decembra 2010, jer naravno od 15. decembra do 15. januara fakultet nece raditi zbog praznika. Nigde nisam procitala o tome koliko i koje rokove imamo za polaganje ispita. I jos nesto, uzeli su mi oba primerka ugovora na upisu, tako da kod sebe nemam nijedan. Kako je to smelo da se desi, e to vec nemam pojma...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 27.09.2010. 13:15:37 
Korisnikov avatar

Sakupljeno je i vise potpisa nego sto je trazeno.
U narednih par dana cemo imati informaciju da li je peticija uspela ili nije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.09.2010. 01:50:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
a da li neko zna za kada se planira oktobarski rok ?

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.09.2010. 09:55:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.09.2004. 17:19:08
već predali peticiju? ja tek danas saznah za ovu glupost.. pa tačno da ne daju neki decembar, ću da zapalim nekog.. ja ću 1 da dam u okt, a ostala 4 za koje radim jedan veliki projekat sam planirala da spremim u okt, nov.. 'bem ti birokratiju!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.09.2010. 10:41:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.06.2010. 21:19:44
Tix je napisao:
a da li neko zna za kada se planira oktobarski rok ?

pominjali su da ce rok poceti oko 10-og...ili 15-og oktobra.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.09.2010. 17:22:02 
Korisnikov avatar

Sledeceg ponedeljka bi trebalo da bude doneta odluka da li ce biti dodatnog roka ili ne.
Drzite palceve ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.09.2010. 19:33:49 

Pridružio se: 28.10.2007. 10:59:21
Moja generacija (2007) je u decembru pred obnovu pisala molbu mailom katedri i profesoru (menadzment) da nam organizuju ekstra rok u decembru zbog obnove godine. Izasli su nam u susret i organizovali jedan "sabirni" ispit. Ne znam da li to sada dolazi u obzir posto vidim da su postali mnogo strozi... Drzim vam fige!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.09.2010. 22:08:07 

Pridružio se: 11.10.2009. 14:29:23
Nadam se da je dezinformacija da svaki prenijeti ispit se ne moze u narednoj godini polagati dok se ponovo ne odslusa, jer u suprotnom to je nevidjeni skandal. Nikad dosad nisam cuo da je neko odslusani predmet ponovo morao da slusa iz navedenih razloga! Na "Zapadu" se takva situacija desi samo ukoliko si polagao taj ispit(e) nekoliko puta, a nisi uspio da polozis, a opet i oni izadju u susret vecini studenata sa "dodatnim" ispitnim rokom...
Peticija!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.09.2010. 11:40:10 

Pridružio se: 15.09.2008. 16:34:19
Godina: Apsolvent
Drage kolege,
molim za informaciju ako ste naravno upoznati, ko licno ko preko nekog ko je imao slican problem.

Da li je moguce 2 puta obnoviti godinu na posdiplomskim studijama?

upisala sam Spec.Struk.Studije 2008, obnovila 2009 i danas saznalada je nemoguce obnoviti ponovo sem u situacijama porodiljskog odsustva, odsluzenja vojnog roka, studiranja u inostranstvu i zdravstvenih problema.
Interesuje me da li znate nekog sa istim slucajem i naravno.
inace podrzavam sve vase konstatacije da je FON jako jako dezorganizovan sto se tice iznosenja informacija.

Pomooooc i hvala :-)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća